Med seks danske deltagere i finalefeltet i Abu Dhabi HSBC Championship og en flot moving day havde man sat næsen op efter lidt bedre placeringer, end det blev til slut.

Nicolai Højgaard spillede sig dog med birdie på hul 18 – det fik han i samtlige fire runder – frem som mangedelt nr. 10 i -12 efter en sidste runde i -3. Jeff Winther blev nr. 17 i -11 (-2 sidste dag). Thorbjørn Olesen blev nr. 20 i -10 efter par søndag. Marcus Helligkilde kunne have delt denne placering, men bogeys på 16 og 18 gjorde, at han blev nr. 34 i -8, mens Hundebøll blev nr. 38 i -7 efter -4 i slutrunden og Thomas Bjørn nr. 56 i -4 (-2). Tre danskere i top-20, og alligevel er man lidt skuffet. For år tilbage ville man have været euforisk!

I toppen var der total udskiftning. Victor Perez, Frankrig (billedet/ Getty) sejrede i -18 foran Sebastian Söderberg og Min Wu Lee -17 som den eneste af de tre førende, der sluttede i top-3.

Nanna Koerstz Madsen har ikke fundet storformen endnu i Hilton Grand Vacations Tournament of Champions. 29 vindere fra 2022 deltager, og hun ligger før sidste runde som delt 24 i +2. Hendes scorekort i runde 3 var bemærkelsesværdigt: Fem birdies, tre bogeys og to dobbeltbogeys.

I toppen fører Brooke Henderson stadig, nu i -14 foran Nelly Korda og Nasa Hataoka -11,

I Q-school til Legends Tour har Knud Storgaard før sidste runde syv slag til en kvalificerende plads. Han ligger nr. 26 i +2.

Endelig er der lagt op til en fantastisk afslutning i American Express på La Quinta. Christiaan Bezuidenhout viste med en runde i -10 – ti birdies, hvad der er muligt, så man godt kan komme bagfra. Han ligger som delt nr. 3 i -19 sammen med J. T. Poston.

Jon Rahm så ud til at være på samme spor, da han efter betagende golf lå i -8 for 12 huller. Resten af vejen gik i +1, så hun ‘kun’ fik -7, men han deler føringen med Davis Thompson i -23.

Afslutningen kan følges på Discovery+ eller Eurosport II fra kl. 21.

Forrige artikelFin dansk moving day i Abu Dhabi – Nana nr. 20 og Storgaard nr. 16
Næste artikelSkøn golf, før Rahm vandt – Nanna lidt frem – Storgaard langt fra kort
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.