Denne sommer er en oplagt chance for at opleve, hvor glimrende golfferier er i såvel Norge som Tyskland – og måske nyde færgeture, som man gjorde det før flyenes tid

Man tage på ferie i Danmark, Norge, Tyskland og Island. Island er et fremragende golfmål, hvad du kan læse om i tidligere numre af Golfbladet, og i år er landet givetvis mindre løbet over ende af turister, så det er en overvejelse værd.
Det er bestemt også Norge og Tyskland, som mange muligvis undervurderer til golfbrug.

Norge
Da du ikke kan komme hjem fra Sverige uden at skulle i karantæne, skal man rejse med de fly, der stort set ikke flyver endnu, eller med de talrige færger.
DFDS sejler fra København til Oslo, men ellers udgår man fra Hirtshals, hvorfra mulighederne med Fjord Line og Color Line er Kristiansand, Langesund, Larvik, Stavanger og Bergen.

Nordpå
En oplagt mulighed er at sejle til fx Kristiansand, hvor man finder en af Norges fineste baner, Bjaavann; køre nordpå forbi Oslo og Lillehammer, hvor man tæt på finder dels den udmærkede Valdres og den vildt betagende Skei Golf, som 840 m over havet er Nordens højest beliggende bane i et skiterræn, som mange forbinder med Gausdal og Skeikampen.
Videre nordpå finder man fx Trondheim Golfklubb, der kun har ni huller, men to teesteder på hvert hul, så man får 18 dramatiske huller. Her reklamerede man tidligere med midnatssol-golf, og det har man også næsten, som man har det få kilometer nordligere på Norges måske bedste bane, Stiklestad.
Her vil mange formentlig vende og køre sydpå, men den totale midnatssol kan man i dag nyde mange steder, bl.a. i den eneste golfklub i den arktiske klimazone, Varanger GK.

Retur til Bergen
På vej sydover fra Trondheim kan man fx spille en utroligt naturskøn 9 hullers bane i Kristiansund samt glimrende 18 huls-baner i Ålesund og Bergen, før man bestemmer sig for, om man tager færgen tilbage til Danmark herfra, eller man tager videre til Stavanger og sejler herfra.
Norge har 171 golfklubber, en enestående natur og mange fine turistattraktioner, så hvad enten man er en familie eller en golfgruppe, kan man roligt tage sin ferie her.

Tyskland

Tyskland har i de senere år fået øget dansk bevågenhed, ikke mindst den østlige del med Rügen og Usedom og afstikkere ind i Polen, som man har kunnet nå bekvemt med færge fra Ystad eller Trelleborg. Det kan man for tiden ikke uden komplikationer, så man må i stedet tage Gedser – Rostock.
Det er også vejen til fine baner på kyststrækningen ved Østersøen samt til Berlin, der får flere og flere udmærkede golfbaner, bl.a. den danskejede Golf in Wall, der for tiden foretager store forbedringer. Længere sydpå ligger Winston Golf og Fleesensee, begge i topkvalitet.

Fra Jylland
Tidligere har det kunnet være lidt af et autobahn-mareridt at køre fra Jylland, men så længe coronakrisen giver problemer, er trafikken mindre voldsom med færre og kortere ’staus’, så måske skal man benytte sig af chancen nu.
Der ligger flere fine golfbaner såvel mod Østersøen som i marsklandet på vestsiden af Slesvig-Holsten. Der er glimrende baner i området omkring Hamburg; især mange, hvis man fortsætter til området ved Lüneburg, hvor regnmængden normalt er ekstremt lav, og danske golfere nærmest valfarter til Castanea og Schloss Lüdersburg.
Hvis man vil ofre en hel dag på kørsel, kan man roligt søge længere sydpå og finde lige så fine baner i områder med mindre golftradition og derfor rigtig god plads på banerne. Læs tilbage i Golfbladet om fx Hannover, Rhein-Neckar Gebiet etc.

At tænke nyt
Det har i en del år været så bekvemt at købe en pakke med golf i Portugal, Spanien, De Kanariske Øer, Tunesien, Italien, Tyrkiet eller måske længere væk Sydafrika, Thailand etc.
De kommer med garanti tilbage, men til det sker, er der ingen grund til ikke at tænke nyt og se, hvilke store golf- og turistoplevelser der findes indenfor tæt rækkevidde – og uden coronarestriktioner.

Castanea Golf ved Lüneburg.

Büsum Golf ligger ved en gammel sørøverhavn.

Udsigten fra klubhuset i Kongsberg GK.

Det dramatiske første hul på Trondheim GK.

DEL
Forrige artikelLimfjordens mange oplevelser
Næste artikelGod dansker-torsdag
Avatar
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.