… men vejen dertil er ikke helt almindelig for den 76-årige Ole Opfinder, der har været rundt om vandingssystemer, minkavl, formand for Comwell Keller Golfklub og meget mere.

Mogens Arentoft er født i Vorbasse, den med krigshavnen, ligesom Folketingets formand, Henrik Dam Kristensen, så man kan nå vidt fra den jyske by.
Da han var færdiguddannet fra Sønderborg Installatørskole nedsatte han sig i Billund og stiftede Forelco Mågenet samt Forelco Vandingssystemer, hvis produkter med små mellemrum blev fornyet efter kundernes behov og er solgt i ind- og udland.
Fx udviklede Arentoft et genialt vandingssystem til minkfarme, som ved sin udnyttelse af en tank og tilstrækkeligt dybt lagte rør aldrig frøs til om vinteren og virkede afkølende om sommeren.
Han kastede sig selv ind i pelsbranchen som minkfarmer i 1986-2010 og havde et par trange år, da Brigitte Bardot havde annonceret, at hun hellere gik nøgen end i pels, men efter at have konstateret og udnyttet, at russerne ikke gav afkald på pelsværk, klarede han sig med skindet på næsen.

I 2005 blev Arentoft formand for Kellers Park Golf Klub, som han siden var væk fra i nogle år. Da den blev genåbnet efter en konkurs, kom han tilbage og deltog ivrigt i det frivillige arbejde, bl.a. med at vedligeholde banen.
I den forbindelse fandt han ud af, at man måtte kunne forhindre, at sprinklerhoveder to-tre gange om året skulle skæres fri af græs, der var groet hen over dem.
Det problem løste han med Sprinkler Cap: En cap, krave, omkring sprinkleren, der ikke giver ulemper for banen og spillerne, men som holder såvel græs som sand væk, så man ikke har arbejdet med jævnligt at rense sprinklerhovederne.
– Som med mine andre opfindelser er den her ren win-win. Man sparer arbejde og får en bedre bane. De første, der købte 50 caps af mit firma Capco Golf, kom da også temmelig hurtigt tilbage og købte mange flere.

DEL
Forrige artikelGode råd til valg af bold
Næste artikelRasmus Højgaard igen med i toppen
Golfbladet.com
Golfbladet er Danmarks største golfavis, som nu også tilbyder et digitalt univers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser samt anmeldelser af udstyr, baner og rejser.