i230 henvender sig meget bredt, mens iCrossover er et alternativ til de lange jern for spillere med høj svinghastighed.

John K. Solheim, der er CEO for PING Golf, sammenligner selskabets nye i230- jern med selskabets næsten ikoniske EYE2. Fælles for den gamle, klassiske serie og de helt nye og topmoderne jern, er at de begge henvender sig meget bredt. Bogstaveligt talt fra tour proen til hverdagsgolferen, som vil ’noget’ med sin golf.

Han kalder i230 for ’et players-jern som alle kan spille’.
Med det mener John K. Solheim naturligvis, at alle de egenskaber, som den avancerede golfspiller ønsker i forhold til kontrol, stabilitet og ensartethed, det har de nye jern. De er så også designet til at være lige så tilgivende som spilforbedrende jern til gennemsnitsgolferen. For den dygtige golfspiller betyder det, at alt det svære bliver lidt lettere. For gennemsnitsgolferen betyder det, at de bedste slag bliver rigtigt meget bedre mens de andre slag bliver brugbare. I hvert fald i simplificeret form.

Ved at benytte en elastomer teknologi i hovederne, har man sparet noget vægt som i stedet omstruktureres så man kan lægge tyngdepunktet lavere, hvilket forbedrer såvel længde som kontrol og øger MOI (vridningsmomentet) hvilket igen gør jernet mere tilgivende. Man har skabt en slagflade, der bevarer energioverførslen til bolden også ved off-center træf.

Fitting er alfa og omega – også hos PING – og jernene er lavet i ikke færre end 10 farvekoder, hvilket er forskellige lie-vinkler. Der er tre varianter indenfor loft-opsætning, og naturligvis et utal af skaft-muligheder ud over to standard skafter. Prisen bliver 1.575 pr. jern med standard stål skaft og 100 kroner ekstra pr. jern for grafit.

iCrossover
Det er blevet populært med crossover-jern, der giver især spillere med en høj swingspeed nogle andre muligheder end de traditionelle lange jern. Der er ikke tale om et egentligt hybrid-jern eller en rescue, men et alternativ til de lange jern på tværs af alle PINGs jern-serier. iCrossover består af en 17-4 stainless steel krop med en slagflade udført i en smedet maraging stål og med tungstens vægte i tå og nær skafttilslutningen. Leveres kun med grafitskaft – flere valgmuligheder – til 2.495 kr. og med justerbar indstilling af loft/lie i otte indstillinger i hosel.

Forrige artikelBegyndersæt til hende, ham og junior
Næste artikelHjertet banker for Bornholm
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.