Skuespilleren Joakim Lind Tranberg har spillet golf siden juniortiden, og hans hjerte banker for fødeøen i Østersøen.

I slutningen af august blev skuespilleren Joakim Lind Tranberg kåret som ’Årets talent’ ved Revyernes Revy for sin præstation i Bornholms Sommerrevy. Og lige nu er den travle bornholmer i fuld gang med at spille musical på Falconer Scenen, hvor han er med i succesen ”Den skaldede frisør”. Senere skal han på turné med Boyband Tour med bl.a. Silas Holst.
Han begyndte at spille golf som junior i Nexø Golf Klub på Dueodde, hvor hans mormor og morfar lokkede den sportsglade vildbasse med på banen, og han opnåede hurtigt at spille på klubbens elitehold, inden fodbold og karrieren som skuespiller satte spillet på pause. I dag nyder han igen at spille golf, når tiden tillader det, og han har tilmed fået sin hustru i gang med spillet så de kan have fornøjelsen sammen. For Joakim elsker alt ved golfspillet, og han bruger det som et meditativ åndehul. Han bor i København, men er blevet medlem i Rønne Golf Klub.

Min første rejseoplevelse var….
– Det var til Ayia Napa på Cypern med mine forældre og bror, da jeg var omkring otte år gammel. Det var sådan en klassisk badeferie.

Min første golfrejse var til…
– Udon Thani i Thailand. Det var egentlig ikke en golfrejse, men vi var derude og besøge nogle venner, der har et hus der, og havde på forhånd talt om at det kunne være spændende at spille golf mens vi var der. Der ligger en meget smuk bane i området.

Min bedste golfrejse var til….
– Jeg var udvekslingsstudent i USA, og boede i Columbus, Missisippi, hvor jeg både studerede og spillede golf. I den periode jeg var der spillede jeg det bedste golf jeg nogensinde har spillet. Jeg havde et registreret amerikansk handicap på 3,6 og kan da huske at jeg for første gang derovre gik ni huller i bare en over par. I dag har jeg omkring 19-20 stykker i handicap, men jeg spiller jo heller ikke seriøst mere.

Skoleret for dårlig opførsel
Det mest pinlige øjeblik på golfbanen var…..
– Åhh, dem har jeg desværre mange af. Jeg har meget temperament i sport, og det kommer ofte uheldigt til udtryk. Det værste var da jeg som junior spillede Thomas Bjørn Cup, og alt var bare galt den dag. Det regnede og jeg spillede forfærdeligt, så på et tidspunkt efter at have slået to bolde out, så røg driveren samme vej. Den slags fortryder man jo med det samme, men det blev først rigtigt slemt, da jeg kom ind og skulle stå skoleret for de voksne i klubhuset. Der fik jeg at vide, at jeg havde trådt rigtigt meget ved siden af, og at jeg havde gjort hele klubben til skamme. Det var virkelig pinligt.
Bornholms GK
Min yndlingsbane i Danmark er…
– Jeg synes der er mange dejlige baner, men her bliver jeg nok sentimental, for min hjerte banker for Bornholm, og selvom jeg i dag er medlem i Rønne, så vækker min barndomsklub og banen på Dueodde en masse stærke og gode minder frem.

Min udenlandske yndlingsbane er…
– Jeg tror det er Royal Dublin Golf Club, som ligger lige udenfor Dublin i Irland og helt ud til vandet. Den er rigtigt flot, men for mig betyder det gode selskab mere end banen, og godt selskab, det har man altid i Irland.
Royal Dublin

Min næste golfrejse skal gå til…
– Jeg har faktisk rigtigt travlt, og er booket op af arbejde hele det næste år frem, så bortset fra nogle ture hjem til Bornholm for at få min hustru godt i gang med golfen, så har jeg ingen planer. Men vi har talt om at forsøge at få tid til en tur til La Santa Sport, hvor vi også har mulighed for at få undervisning, og så kunne jeg engang godt tænke mig at prøve at spille Old Course i St. Andrews. Jeg vil sikkert hade det, men bare oplevelsen kunne jeg godt tænke mig.

Forrige artikelNye i-jern fra PING
Næste artikelUgens tv-golf: For vindere plus det løse
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.