En omtumlet tilværelse slog en ny kolbøtte, da Woods kørte galt i sin bil 23. februar og blev alvorligt skadet. CNN ryddede sendefladen i en time. Nu må han karriere da være forbi, men Tiger kommer altid tilbage, og selv, når han ikke spiller, har han en fremtrædende position

Tiger Woods ville ikke rigtigt sige, om og hvornår han kom til at spille igen, da han var vært for Genesis Invitational i Riviera GC ved Los Angeles.
– Man har kun sine ben en gang, konstaterede han med en indirekte fastslåelse af, at hans ben ikke var klar til at spille endnu – så Masters eller ej? Han drømte om at være med.
Forsinket og rasende
I forlængelse af turneringen havde Woods aftale om to dages optagelser for sponsoren Genesis, og de skulle bl.a. omfatte, at han skulle instruere skuespilleren og humoristen David Spade samt basketballstjernen Dwayne Wade. De glædede sig umådeligt, som man kunne se af et fælles twit.
Alt var tilsyneladende ikke gået efter planen mandag, så projektet var bagud i tid. Derfor skulle Woods af sted fra sit hotel tidligt tirsdag morgen, hvor han først kom i et voldsomt skænderi med nogle kamerafolk og derefter ikke kunne komme af sted, fordi en anden bil blokerede udkørslen.
Derfor var han meget forsinket, da han kørte ud af Los Angeles i et tempo, som opgives som ’meget hurtigt’. Da hans bil havde en sladrehank, en sort boks, kommer det nok frem, hvis der bliver en retssag, hvad intet dog foreløbig tyder på.

Jaws of Life
På den firesporede motorvej ramte Woods midterrabatten, krydsede de heldigvis tomme vejbaner på den modsatte side, fløj ud over kanten til en lille slugt, missede en elmast hårfint, ramte jorden og rullede om på taget.
Den første betjent, der kom til, fandt Woods bevidstløs, men han var ved bevidsthed, da den lokale sherif nåede frem det par minutter senere.
Woods sad fastklemt og måtte skæres fri med et instrument, som tilbage i 1960erne blev opfundet for så hurtigt som muligt at få racerkørere ud af deres forulykkede biler, en såkaldt ’Jaws of Life’ – ’livets køber’.
Sheriffen fastslog, at der ikke var tegn på spirituskørsel eller stofmisbrug, så det var en ’ren’ ulykke. Der var enighed om, at Woods var sluppet ekstremt heldigt, selv om han omgående måtte på operationsbordet og have repareret adskillige temmelig voldsomme benskader, bl.a. flere brud.

Medieeksplosion
At Tiger Woods ikke kun er et stort navn i golf, men i det hele taget, blev lynhurtigt bevist.
Så snart medierne var blevet klar over, hvem der var kørt galt, satte jagten ind på betjente, der kunne interviewes, samt på oplysninger om, hvor alvorlige skaderne var. TV-stationer ringede til golfeksperter for at få udtalelser, og selveste CNN ryddede omgående sendefladen i en times tid, hvor de ikke blot viste billeder af uheldsstedet og Woods’ bil, men også repeterede hans tidligere såvel golftriumfer som menneskelige blamager og interviewede mange forskellige om, hvad Tiger havde betyder for dem.
Pudsigt nok omfattede det også en af de utallige elskerinder, som var årsagen til hans skilsmisse. Hun mente nok, at han ville komme sig igen og ønskede ham alt godt!

I centrum fra sengen
Siden var Woods’ hospitalsseng et lille pressecenter, hvorfra der blev udsendt tak til alle, der havde hjulpet, sendt ham gode ønsker og havde støttet ham frem tid, at han tre uger efter uheldet kunne sendes hjem.
I mellemtiden var alle PGA-stjerner, når de blev interviewet på tv, blevet spurgt, hvad Tiger betød for dem, og om de troede, at han vil komme tilbage. Der er blevet trådt meget vande og sendt gode ønsker.

Kommer Woods igen?
Woods nåede at spille far/søn-turnering på højt plan med sønnen Charlie før ulykken, men nu MÅ det da være slut.
Sådan var det også, før han mirakuløst vandt Masters 2019!
Hvem tør udelukke, at han pludselig står der igen? Mange tænker på Ben Hogan, der efter et meget voldsommere uheld kom tilbage og kunne spille et meget begrænset, men også meget succesfuldt, antal turneringer om året.
Nogle mennesker kan næsten spille golf med viljens kraft, så selv om vi egentlig synes, at det kunne være tiden at skrive ’nekrolog’ over Tiger Woods’ karriere, så venter vi lige og ser.
Måske ….

Forrige artikelFredgaard fint fra start i Augusta
Næste artikelÅben om mentale udfordringer
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.