Solen skinnede fra en skyfri himmel, da Thorbjørn Olesen i dag mødte frem i retten i Isleworth Crown Court i nærheden af Heathrow lufthavnen, hvor han 29. juli blev anholdt for i formodet fuldskab at have forulempet personalet seksuelt såvel som fysisk ombord på British Airways flyet mellem Nashville i USA og London.

Det blev et ganske kort retsmøde, hvor Thorbjørn Olesen fortsat nægtede sig skyldig; dog ønskede han at forholde sig retten til på et senere tidspunkt at erklære sig skyldig, da det ifølge britisk retspraksis giver en lavere straf. Han erkendte også, at der skete noget ombord på flyet.

Dommeren ridsede kort sagen op og meddelte herefter, at der indkaldes til to forberedende retsmøder 30. oktober og 27. november, hvor såvel forsvaret som anklagemyndigheden kan bidrage med materiale i sagen, blandt andet information om den medicin, Thorbjørn Olesen angiver at have taget og som muligvis kan være en årsag til at han ikke var 100 procent klar over sine handlinger på den famøse flyvetur.

13. december afholdes et såkaldt ‘arrangement’ hvor Thorbjørn Olesen har pligt til at møde op, og hvor den endelige sigtelse stadfæstes. Først i midten af maj, omkring 11. maj, falder der endelig dom i sagen.

Hvis European Tour og PGA Tour fastholder deres suspension af Thorbjørn Olesen indtil ’sagen er endeligt afsluttet’ som man hidtil har bebudet, så kan Thorbjørn Olesen tidligst spille turneringsgolf igen i uge 20 næste år, og går dermed glip af hele resten af denne sæson samt de første 21 turneringer af sæsonen 2019-20, herunder både WGC-Mexico Championship, WGC-Dell Technologies Matchplay og The Masters. I teorien kan Thorbjørns mulige comeback til turneringsgolf blive ved Made in Denmark.

Forrige artikelSusanne er greenkeeper
Næste artikelGrækenland: Peloponnes, Kreta, Korfu
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.