Sikke en søndag, og den er ikke engang slut endnu.

Uanset, hvad der i øvrigt sker, så er Thorbjørn Olesens 61er i BMW International Open på Gut Laerchendorff dagens største oplevelse, og der var/er ellers mange

Hvordan kommer man tilbage efter at have sat en topplacering til med en runde i +5, oven i købet med 17 huller i samlet par og en quintuple bogey på hul 4? Det viste Thunder Bear, da han gjorde den første halvdel af søndagen uforglemmelig for de danskere, der fulgte scoringen.

I -3 for tre huller med par-birdie-eagle. Så en scoringspause, før han gik birdie-amok med birdies på 9-10-11-13-15-16-17-18. Endda uden at være særligt heldig. Flere af hans putts, som ikke faldt i, var endog meget tæt på, bl.a. eagleputtet på 15.

Han startede som nr. 42, syv slag efter de seks førende spillere. Da han sluttede, var han -9 tre slag foran nærmeste konkurrent og havde sat en overligger, som man nok regnede med, at adskillige ville kunne krybe over, men hvor mange?

Til slut var det kun en enkelt, englænderen Matt Wallace, der spillede som sikkerheden selv og præcis nåede i -10. Tyskerne håbede til det sidste på Martin Kaymer, som kom til at dele 2. pladsen med Olesen og Mikko Korhonen, mens vi danskere til det sidste håbede på Lucas Bjerregaard og Søren Kjeldsen. Bjerregaard slog sin medspiller i førerbolden, Chris Paisley, med seks slag, men var selv skuffet over at gå i -3 og blive delt 5 i -8, mens Kjeldsen så putt efter putt rulle rundt i hulkanten, før han blev delt 7 i -7.

Jævnbyrdigheden kom til udtryk i, at han kom i klubhuset som nr. 3, og et øjeblik lå tilbage som nr, 9, før han fik sin slutplacering.

Thorbjørn Olesen er nu nr. 6 og Bjerregaard nr 26 på Race to Dubai, og det skal blive spændende at se den opdaterede liste til Ryder Cup.

På Challenge Tour spillede Joachim B. Hansen førerbold i Scottish Hydro Challenge, og det gik længe sejt med ni pars på for-9 fulgt af bogey på 10. Birdies på 13, 14 og 17 sikrede imidlertid 2. pladsen og 27.500 €, så han nu på Order of Merit med 100.151 € er ganske lidt efter Lorenzo Gagli 103.853 €, og vi kan lykønske ham med et stensikkert kort til ET 2019.

Kellers Park GK har været vært for DM i hulspil, som fik to overraskende vindere. Især Frederik Birkelunds sejr hos mændene kom uventet. Næstvedspilleren slog i finalen Hamish Browne, Aalborg 2 huller efter en flot fight. Hos damerne var det noklidt mindre overraskende, at Henriette Nielsen, Sorø, vandt med finalesejr 3&2 over Camilla Tange Nielsen, Aalborg.

… og så venter vi ellers på resultatet af Wichita Open, hvor Sebastian Cappelen efter fem huller af sidste runde ligger i delt føring i -13. Tænk, hvis han endelig igen lander et af de topresultater, vi ved, han har klassen til.

Forrige artikelCappelen blev nr. 4
Næste artikelLige ved og næsten….
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.