Det blev en resultatmæssigt strålende weekend for dansk golf, men det blev ved lige ved og næsten….

Thorbjørn Olesen gik sin bedste runde nogensinde på European Tour – 61 (-11) – og var lige ved at vinde. Først til allersidst fik Matt Wallace trængt sig foran ham, og vandt.

Det var i BMW International Open i Tyskland, og blandt dem, der jagtede Thorbjørns superscore var både Lucas Bjerregaard, der var ude i søndagens førerbold, og Søren Kjeldsen, der startede som lyn og torden, men endte med en håndfuld hulkant-ud-putts. På et tidspunkt var der tre danskere i top3! Men det endte med en delt 2.plads, 5. plads og 7. plads.

Førstepladsen glippede

Også på Challenge Tourens turnering i Skotland var det lige ved og næsten. Joachim B. Hansen var oppe og dele førstepladsen undervejs, men også han endte på andenpladsen – en placering, han også indtager på den samlede pengeliste. Et plaster på såret er, at han allerede nu er sikker på, at være en del af European Tour til næste sæson. Det må give arbejdsro, og kan sikkert hjælpe til endnu flere topplaceringer.

Også Sebastian Cappelen var oppe og dele førstepladsen på Web.com Tour, den amerikanske pendant til Challenge Tour. Og også her blev det ved lige ved og næsten. Han sluttede på 4. pladsen og mangler stadig en del topresultater i at indløse billet til PGA Tours forjættede land.

Sidstepladsen glippede også

Kun Nicole Broch Larsen af de tre danske piger klarede cuttet på LPGA Tour, hvor det også endte med lige ved og næsten – dog i den modsatte ende af feltet. Nicole undgik akkurat sidstepladsen i det stærke felt.

Det gamle ordsprog lyder: Lige ved og næsten slår ingen mand af hesten….Det var en forrygende dansk golf weekend på de professionelle tours!

Forrige artikelOlesens fantastiske søndag – og dansk golfs
Næste artikelDanmark ryddede bordet ved junior-VM
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.