Smørums regerende danmarksmestre blev presset til det yderste af Helsingørs purunge oprykkere.

Først på 18. hul lykkedes det i to omgange Smørums regerende mestre at slæbe sejren hjem mod Helsingørs oprykkere (billedet), der blot er 16 år gamle i gennemsnit. Efter en sejr til hver side i foursomes, vandt Helsingørs Kajsa Stie Landström med 7&5 over Marie-Louise Tommerup, Emma-Sofie Larsen udlignede med en snæver 2&1 sejr over Melissa Augusta Løvestad Johansen, og så blev det for alvor spændende.

Med en fremragende birdie på sidste hul nuppede Natacha Høst Husted begge point i en helt lige match mod Olivia Grønborg, men præcis samtidig bragte Helsingørs ældste spiller, 18-årige Anna Høybye Schmidt sig 1 up mod Louise Markvardsen på 17. hul.

Men på 18. slog Helsingør-spilleren sit drive så langt i højre, at hun måtte slå sidelæns ud og og slog sit tredjeslag i bunker, mens Markvardsen kom på green i to slag på par5-hullet. Derfra var det uundgåeligt at hun udlignede sin match og sikrede Smørum den smallest mulige 7-5 sejr.

I den anden match vandt Hillerød 8-4 over Kokkedal, så de begge står noteret for 2 point. Smørum har 4 og Helsingør 0.

I Vest-rækken fører Vejle med 4 point efter endnu en tæt 7-5 sejr over Odense, mens Mollerup fik 6-6 i Aalborg.

Kokkedal og Brønderslev topper

I herrernes Santander Division Øst vandt Kokkedal lokalderbyet mod Furesø med 11-7 og har maksimum point, Odense Eventyr Golf vandt 11-7 mod Smørum.

I Vest fortsatte oprykkerne Brønderslev med at imponere, og vandt for anden dag i træk – i dag med 12-6 over Kolding. Mestrene fra Gyttegård havde Nicolaj Højgaard med, men han måtte nøjes med to delte matcher og så vandt Aalborg 12-6.

Forrige artikelDobbelt dansk andenplads
Næste artikelHoma snød stjernerne
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.