Dustin Johnson var bedst på alle parametre i Mexico. Imponerende rookie-sejr i Puerto Rico.

Når man er den i feltet, der slår længst og mest præcist, og samtidig fører statistikken i ’strokes gained putting’, så skal man gøre sig meget umage for ikke at vinde. Dustin Johnson var bedst på alle parametre i WGC-Mexico Championship, og han vandt en knusende sikker sejr.

Han førte med fire inden finalen, og vandt med fem. Helt suverænt. Sejren var hans 20. på PGA Tour, og han har vundet i hver eneste af de 12 sæsoner han har spillet på touren. Det var samtidig hans tredje sejr i netop den WGC-turnering.

Rory McIlroy sluttede på andenpladsen og var ikke skuffet. Han anerkendte, at det var en umulig opgave at besejre DJ på netop den bane, når hans driving, wedgespil og putting var SÅ godt. Rory var den i feltet, der lavede flest birdies, men han kunne, modsat Johnson, ikke undgå at få bogeys på kortet. 16 under par er til en hver tid godkendt, og det var hele fem slag bedre end trioen på tredjepladsen; Casey, Poulter og Aphibarnrat i -11.

Det blev ingen stor dansk uge. Thorbjørn Olesen sluttede som delt 45 efter en runde i par og Lucas Bjerregaard gik alle fire runder over par for en 69. plads. Som et plaster på såret fik de hhv. 435.000 og 326.000 kr. ud af det. Lucas Bjerregaard får chancen igen i næste uge, hvor han har fået en sponsorinvitation til Honda Classic.

Gennembrud

I Puerto Rico Open var der hele dagen igennem skiftende føringer, og det lugtede længe af et omspil, men til sidst trak den 27-årige Martin Trainer uimodståeligt fra og sluttede med en birdie på 18. så han endte med at vinde stensikkert med tre slag til en kvartet bestående af Aaron Baddeley, som for syvende gang af ni mulige satte en føring efter 54 huller over styr, Johnson Wagner, der længe havde ført men til sidst ikke blev ved med at kunne redde pars med flotte putts fra tre-fire meter, Roger Sloan, der stille og roligt i al ubemærkethed fik en fin 67’er hjem og feltets højest rangerede spiller, Daniel Berger, der endelig på finaledagen viste niveauet i fuldt flor.

Puerto Rico Open - Final Round Getty Images

 

Det er blot Trainers niende turnering på PGA Tour siden han kvalificerede sig via Web.com Tour sidste sæson, og blot tredje gang han klarede et cut. På imponerende vis bevarede han tilsyneladende roen, men det var kun tilsyneladende, for efter sejren fortalte han, hvordan alt inden i ham havde været i total oprør på vej ned af de sidste huller. Han trak på sine positive erfaringer fra sidste års to sejre på Web.com Tour og viste stor moral efter umiddelbart at have spillet sig ud af topstriden med to bogeys i træk midtvejs på for9. Tiden vil vise om en stjerne blev født i Puerto Rico, eller om Trainer med sejren bliver endnu et one-hit-wonder i den store golfverden.

Foto: Getty Images.

 

Forrige artikelMonstret DJ synes urørlig
Næste artikelTirsdagsanekdoten
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.