Den første major der gennemføres i år bliver PGA Championship på Harding Park i San Francisco 6.-9. august, og det forlyder nu fra lokale medier i San Francisco, at det bliver uden tilskuere på anlægget.

Arrangørerne havde ellers forventet omkring 40.000 tilskuere dagligt til turneringen, der blev flyttet fra maj på grund af corona.

Skuffende seertal

Weekendens stjernespækkede første post-corona turnering Charles Schwab Challenge opnåede temmelig skuffende seertal i USA. Turneringen blev ligeledes spillet uden tilskuere, det var den første PGA-turnering i tre måneder, 16 af verdens 20 bedste var med – men ikke Tiger Woods! – og leaderboardet søndag var fyldt med topnavne og indikerede tilmed en spændende og tæt afgørelse. Læg dertil, at der ikke var nævneværdig konkurrence for de sportsglade på de nationale tv-netværk. Seer ratings på 2.1 var langt under de 6, som man forventede, og som er hvad en major normalt tiltrækker foran skærmene. Der foreligger ikke seertal herhjemme fra, hvor GOLFTV/Eurosport sendte.

Boom, pitch & putt

En af stjernerne i feltet var Bryson DeChambeau (biledet), og de der så med, observerede at han har taget næsten 15 kilo på og nu slår ekstremt langt. Så langt faktisk, at han i finalerunden havde 10 huller, hvor han havde under 100 meter ind til green i andetslaget. Lægger man de fire par3 huller oveni, var der kun fire huller, hvor Bryson havde mere end 100 meter ind. Det har igen fået debatten om en speciel ’turneringsbold’ til at blusse op. Blandt de nye fortalere for en bold, der ikke kan flyve så langt, er den tidligere syv-dobbelte vinder af European Tours pengeliste, Colin Montgomerie, der kalder Brysons længde fra tee for ’vanvittigt’.

Foto: Getty Images