Man troede ikke sine egne øjne, da Phil Mickelson på tredje rundes 13. hul med fuldt overlæg slog til en bold, der var på vej ud af green. Han fik de to foreskrevne strafslag, men burde efter manges mening være diskvalificeret på stedet for overlagt at begå en strafbar handling – og det endda på sin fødselsdag.

Mickelson har tidligere udvist manglende respekt for kolleger, men aldrig på samme måde lagt sig ud med publikum. Efter reaktionerne at dømme, har han klaret det denne gang. I de flestes øjne er han faldet fra de tinder, hvor spillere, der kombinerer godt spil med etisk opførsel befinder sig. Mange sammenligner med den gang, hvor Bobby Jones tildelte sig selv to strafslag, fordi han – ene af alle – havde set sin bold bevæge sig.

Mickelson har i øvrigt seks andenpladser i US Open, og har flere gange mistet sejren på tragisk vis på de allersidste huller. 2018 var hans 27. skud på endelig at vinde den eneste major, der hidtil er gået hans næste forbi.
Han meddelte, at han ville forsøge at gøre det ved slet ikke at tænke på det, men den slags er mere teori end praksis.

Forrige artikelRagnarok på moving day
Næste artikelCappelen blev nr. 4
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.