Thorbjørn Olesens kluntede dobbelt-bogey på sidste hul kostede top10 placering.

Den forsvarende mester i European Tours sæsonfinale, DP World Tour Championship i Dubai, Jon Rahm, fik en god start på sit titelforsvar. Efter en runde i 67 slag (-5) deler han 3. pladsen med den ‘genopstandne’ tidligere Masters vinder Danny Willett efter 1. runde.

Førstepladsen deles af to af det stærke felts lidt mere anonyme spillere, Jordan Smith og Adrian Otaegui i -6.

Thorbjørn Olesen lå inden sidste hul til at overnatte i top10, men først slog danskeren sit andetslag i vandet på par-5 hullet, og efter et drop og et lidt løst chip, missede han et halvlangt par putt. Ulykkerne var dog ikke slut endnu. Ukoncentreret tjattede han et lille halvmeter putt for bogey rundt i hulkanten og måtte notere en 7’er og en delt 28.-plads.

Skidt åbning

De seneste måneder har Lucas Bjerregaard spillet fremragende golf, og er rykket ind i verdens top50. Men han har generelt haft svært ved at komme i gang i turneringerne, og i dag var ingen undtagelse. Fem bogeys på de første 10 huller, fulgt af en enkelt birdie, placerer ham på en delt sidsteplads med svenske Joakim Lagergren i +4. De to skal ud sammen i første bold i morgen og kan så meget passende revanchere sig med et par lave runder. Der spilles uden cut, men skal top50-placeringen konsolideres så den kan holde kalenderåret ud, vil det lune for Lucas med en god placering i ørkenen.

Forrige artikelGolf langs Sortehavets kyst
Næste artikelDrømmer du om en bolig i Frankrig eller Spanien?
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.