Par-3 turneringen dagen før starten på Masters kaldes ofte for alle sportsgrenes bedste ikke-begivenhed. Den nyder på fremragende golf, golfspillets største historiske navne viser, at de selv i en høj alder fortsat har herredømmet over den lille, hvide bold, og publikum hylder og interagerer med deres helte, der som caddies har koner, kærester og ikke mindst rørende små rollinger med.

Det sidste gjaldt fx Lucas Bjerregaard og hans kæreste Henriette, der havde lille Josephine med og fremstod som en perfekt familie (billedet), i øvrigt i bold med Thorbjørn Olesen. Begge danskere gik i -2, men fik – som flertallet af spillerne – ikke en officiel score, fordi de havde ladet familie udføre putts på green.

Mange af de unge spillere har meget attraktive livsledsagere, så æsteter havde deres nydelser, fx Jena Sims, der er kæreste med en af favoritterne, Brooks Koepka.

 

The Masters - Par 3 Contest Getty Images
Jena Sims (Getty).

Englænderen Matt Wallace stod for et af dagens fire holes-in-one på vej mod scoren -5, som var en delt førsteplads med den skotske veteran Sandy Lyle. Wallace vandt omspillet, men det var en imponerende præstation af Lyle. Nu vinder Wallace ikke Masters, for det har vinderen af par-3-turneringen aldrig gjort.

De øvrige holes-in-one stod Mark O’Meara, Shane Lowry og den kun 19-årige Devon Bling for, men også nordmanden Viktor Hovland imponerede, da han sluttede på delt 6. plads i -3. Nu er der lavet 94 holes-in-one i par-3-turneringen siden starten i 1961.

Jack Nicklaus, Gary Player og Tom Watson udgjorde årets ultimative nostalgibold, og selv om Nicklaus 79 og Player 83 begynder at virke noget mærkede af alderen, kan de stadig trylle med slag, som vi alle kan være misundelige over.

… og så går det ellers løs med den ægte vare, hvor det eneste minus lige nu synes at være truende torden i weekenden.

Forrige artikelBjerregaard i bold med Grace og Grillo
Næste artikelGolf i den gamle frugtplantage
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.