Laura Davies var suveræn, men 79-årige JoAnne Gunderson Carner var den sentimentale historie i Chicago Golf Club.

En fordelagtig aftale med tv-selskabet Fox Sports er hovedårsagen til, at USA nu – endelig – har fået en kvindelig pendant til de majors, der spilles på Champions Tour, US Senior Women’s Open.

USGAs direktør Mike Davis hejste organisationens flag over banen, mens præsidenten for organisationen, Mark Newell, talte om, at ’det havde været alt for længe undervejs’. I dagene op til turneringen, hvis deltagere virkelig bliver behandlet som i en normal major, bl.a. med egne biler til rådighed og personligt navn på skabene i omklædningsrummene, virkede det som et gensynsarrangement for de mange, der i tidernes løb har konkurreret på LPGA.
Ved galamiddagen præsenterede Newell samtlige deltagere og bad om, at man gemte applausen til slut, men det var forgæves. Samtlige navne med bedrifter på deres CV fik enstormende hyldest.

Carners vilje
Alderskravet var 50+, men ældste deltager, JoAnne Carner, var 79. Hun var så opsat på at være med til at skrive historie, at hun i prøverunden mandag gik 18 huller for første gang i 15 år. Hun gentog bedriften de to følgende dage samt i de to runder, hun fik, før hun faldt for cuttet – men hun gik sin egen alder med første runde i 79! I øvrigt med birdie på 18. Anden runde krævede 83 slag, så hun havde fire slag til cuttet, men hun lovede at være tilbage næste år som 80-årig.

Stemningsskift
Fra start var stemningen afslappet og munter, men da man nåede til finalerunderne, skiftede den til indædt koncentreret for de 55 af de i alt 120 spillere, der klarede cuttet. Kampånden var ikke gået fløjten, og nu gjaldt det placeringer og det trofæ, man kunne få sit navn på som den første.

Davies sprintede
54-årige Dame Laura Davies havde ikke vundet en turnering i otte år, og på de to første dage var der ingen tegn på, at hun ville løbe spillere som Juli Inkster, Trish Johnson, Dianne Accamapane, Helen Alfredsson, Liselotte Neumann, Amy Alcott, Jane Blalock etc. over ende i overværelse af bl.a. Nancy Lopez.
Hun indledte med to runder i -1 71, men på moving day var hun suveræn. -6 og i alt -8 betød, at hun var fem slag foran Inkster. Hun udbyggede med to birdies på sidste rundes første fire huller, og så var løbet kørt.
Sejrsscoren blev imponerende: -16, 10 slag bedre end Inkster, og 12 foran Johnson, mens Ammaccapane blev nr. 4 i -1 og Yuko Saito, Japan, nr. 5 i +2.

Forrige artikelHvad gør man når forpagteren forlader Golfklubben midt i sæsonen?
Næste artikelTo danske medaljesæt ved hold-EM
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.