Ryder Cup spilles over tre dage. Der spilles hulspil. Både fredag og lørdag spilles fire foursomes, hvor hvert hold består af to spillere, der spiller den samme bold og skiftes til at slå. Fredag og lørdag spilles desuden fire fourballs, hvor hvert hold består af to spillere, der spiller deres egen bold og bedste score tæller.

Søndag spilles tolv singler. Det er de to holds kaptajner, der hver i især beslutter hvilken rækkefølge deres spillere går ud i. Det er altså ikke aftalt på forhånd, hvem der spiller mod hvem.

Der spilles altså 28 matcher, der hver tæller ét point. I tilfælde af at en match slutter lige, får hver side ½ point. Der skal 14½ point til at vinde Ryder Cup. Da USA er forsvarende mestre, beholder de trofæet i tilfælde af at matchen slutter 14-14.

Forrige artikelGardagolf lægger græs til Italien Open
Næste artikelTeam Europa ærer afdød europamester
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.