På det officielle holdfoto bærer Team Europa sløjfer til minde om amatør europamesteren Celia Barquín, der blev dræbt i sidste uge.

Det officielle holdfoto af Team Europa forud for Ryder Cup blev taget i dag, og på det optræder kaptajn Thomas Bjørn og hans 12 spillere alle med gule sløjfer på trøjerne til minde om den unge spanske golfspiller Celia Barquín, der i sidste uge helt umotiveret blev dræbt af en sindsforvirret mand på golfbanen i USA.

Celia var europamester for amatører og spillede collegegolf i USA. Den europæiske Ryder Cup delegation har været i kontakt med Celias familie, som var meget beæret over holdets gestus. Både Jon Rahm og Sergio Garcia kendte den bare 22-årige pige, og er stærkt berørte over hendes tragiske skæbne.

De gule sløjfer er til rådighed for spillerne fra begge hold i løbet af Ryder Cup 2018.

Ingen afsløringer

Både Thomas Bjørn og USA’s kaptajn Jim Furyk stillede mandag op til pressemøde, men havde ikke overraskende ingen afsløringer af kommende parsammensætninger. Thomas Bjørn sagde, at han har sine par 80-85 procent fastlagt, men at meget stadig kan ske under de kommende dages træning og undervejs i matchen fra på fredag.

Jim Furyk understregede, at hans hold først og fremmest skal bruge de kommende dage til at lære banen på Le Golf National at kende. Seks af de amerikanske spillere har aldrig tidligere spillet banen.

Præcision og konservativt spil

Det har været diskuteret hvordan hjemmeholdet ville sætte banen op til mødet med de amerikanske forhåndsfavoritter. Det er ud til, at banen er sat op til at tilgodese præcision fra tee og konservativt spil. Det koster ikke meget at misse fairways lidt, men misser man den med 10 meter, er roughen meget straffende og eksperter skønner, at det amerikanske hold i højere grad end Europa kæmper med præcisionen fra tee. Det vil kunne betale sig, at spille lidt konservativt fremfor at angribe hullerne aggressivt.

GOLFBLADET tager til Paris i morgen og vil dække Ryder Cup tæt med flere daglige opdateringer og selvfølgelig med en omfattende dækning i det trykte blad, der udkommer 5. oktober.

Forrige artikelSådan spilles Ryder Cup
Næste artikelEcco Biom Hybrid 3
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.