Thomas Bjørns hold i EurAsia Cup vendte truende fiasko til sejr i singlerne

Europa vandt søndagens 12 singler med 8½-3½ i matchen mod Asien i den tredje udgave af EurAsia Cup. Dermed fik Thomas Bjørn en ganske udmærket generalprøve forud for Ryder Cup, selvom de to matcher på ingen måde – ud over formatet kan sammenlignes.

Thomas Bjørns udvalgte – uden danskere – vandt samlet 14-10, men var bagud efter både fourball og foursomes, og netop i et Ryder Cup år og med Ryder Cup kaptajnen i spidsen for Europa-holdet gav det naturligvis anledning til spekulationer. Et europæisk nederlag, ville givet have fået især den kritiske britiske golfpresse til at stille spørgsmålstegn ved kaptajnen.

Nu skete det ikke, og Thomas Bjørns opstilling i singlerne, med den formodet bedste mand, Alex Norén ud som første mand, vil helt sikkert blive rost.

EurAsia Cup er selvfølgelig noget helt andet end Ryder Cup. Der er ikke nær de samme følelser i spil, og spilletidspunktet, nærmest ‘udenfor sæsonen’ indikerer også, at her primært er tale om en stort opsat opvisningsmatch. Ikke desto mindre så kan Thomas Bjørn med tilfredshed notere sig, at generalprøven gik godt og så se frem mod det egentlige mål; at skaffe Ryder Cup trofæet tilbage til Europa.

Forrige artikelSupergod stemning i Haderslev
Næste artikelNyt og velkendt grej til stjernerne
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.