South African Open på Randpark GC i Johannesburg udvikler sig meget specielt. Efter tre runder fører Louis Oosthuizen i -14 efter en runde i -4, mens Charl Schwartzel efter +1 på moving day deler andenpladsen i -11 med landsmanden Medalitso Muthiya og Matt Wallace, England. Det usædvanlige er ikke så meget de tre slag mellem nr. 1 og nr. 2-4, men at der er tre slag videre ned til otte spillere som delt nr. 5, mens ni spillere deler 13. pladsen i -7.

93431648 Jan Kruger

Heldigvis er Jeff Winther blandt spillerne på den delte femteplads efter at være begyndt som nr. 22. Dagen startede ellers dårligt med bogey-birdie-bogey på de tre første huller, men så var der lukket af på den gale vej, mens der fulgte fire birdies pænt fordelt over resten af dagen. -3 var der kun fire spillere i -4, der klarede bedre, så nu ligger Winther i fin position til en top-10-placering, men der skal ikke rystes meget på jernene, før han er ude af top-20. Vi holder tommelfingre for den rigtige vej i sidste runde.

91424667 Phil Inglis
Steen Tinning, kulørt runde, farverig trøje.

På Mauritius spillede Steen Tinning en publikumsrunde i MCB Tour Championship: En dobbeltbogey, tre bogeys, seks birdies og en eagle, ovenikøbet et hole-in-one, var udsvingene fra par, og det gav heldigvis samme resultat som Winthers: -3. Dermed rykkede han frem som nr. 12 i -5, ti slag efter den førende amerikaner, Dennis Clark.

Forrige artikelBackhausen: Der er ikke krisestemning
Næste artikelFørste kvinde i spidsen for PGA of America
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.