Trods medlemsnedgang, er der ingen krisestemning, siger DGU’s direktør, Morten Backhausen.

Der er medlemsnedgang, og et fald i indtjeningen på medlemsskaber, men der er ikke krisestemning i dansk golf, siger DGU’s direktør Morten Backhausen.
”Jeg ser meget på tendenser, og gennem de seneste 7-9 år har medlemstallet ligget relativt stabilt på 150.000 – nu lidt lavere – men samlet set er indtjeningen på medlemsskaber blevet mindre, indskuddene er i store træk bortfaldet, greenfee-priserne er faldet og Company Days er ikke længere så populære. Det er en stor udfordring,” siger han. ”I forhold til 2006 er der i dag seks golfspillere færre pr. hul, så der er færre til at finansiere udgifterne og en lavere værdi af hvert medlem, men jeg har lige været rundt til regionsmøder og mødt klubformændene, og der er ikke krisestemning i golf-Danmark. Der er gode tal på bundlinjen, man har fået afpasset udgifterne efter realiteterne,” siger han.
Morten Backhausen tilføjer, at Danmark trods alt oplever en mindre tilbagegang i forhold til de andre nordiske lande, og mener, at det skyldes, at de danske golfklubber er gode til at fokusere på gode oplevelser og introforløb, og er gode til at fastholde medlemmerne. ”Vi laver mange analyser af medlemstilfredsheden, og blandt fuldtidsmedlemmerne er der meget stor tilfredshed med at være medlem af en golfklub,” siger han.

Løsere tilknytning
Det er andre tendenser, der fortsat udfordrer golfsporten.
”Der er klare tendenser i samfundet, der taler imod os i golfsporten. Svedidrætter som cykling, fitness og løb vinder fortsat frem, og ’vi’ får mere og mere travlt i dagligdagen. Det harmonerer ikke godt med en sport, der inklusive transport frem og tilbage nemt tager seks timer,” siger Morten Backhausen, der forudser en større diversitet indenfor sporten.
”Hidtil har der ikke været særlig stor forskel på klubberne, men vi ser nogle tendenser i retning af, at en løsere tilknytning til klubben er i vækst, mens faste medlemskaber går tilbage. Det er en virkelighed, vi skal forholde os til,” siger han.

Forrige artikelWinther klar til weekenden
Næste artikelSkidt startet – fornemt fuldendt af Winther
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.