Ud over sol og varme i de kolde vintermåneder byder Gran Canaria på flotte golfbaner, lækre sandstrande og en helt igennem afslappet feriestemning.

Anfi Tauro Golf som ligger i udkanten af den lille ferieby Puerto Rico i den sydlige del af Gran Canaria står som den mest lysende juvel af øens syv golfbaner. Den amerikanske designer Von Hagge har formået at skabe en super varieret bane, der i bogstavelig forstand er skåret ind i klipperne. For at få plads til green på hul 8 måtte der først sprænges et kæmpe stykke af klippen – og omkostningerne løb så meget i vejret, at hullet er det dyreste i Spanien.
Vegetationen består af palmer og kaktus i forskellige arter og størrelser, mens området lige udenfor fairway er ganske goldt. Klipperne definerer i særdeleshed banen.
Græsset har en frisk grøn farve i stor kontrast til waste-områderne, som er en slags ørkenlignede område, også teestederne er usædvanlig pæne, ja, hele banen står umanerlig flot. Læg dertil de lækreste greens.

Meloneras Golf
Meloneras Golf ligger i ferieparadiset Maspalomas og er godt kendt blandt danske golfspillere. De 18. huller byder på kig til både Atlanterhavet og til bjergene, og er omkranset af palmer, som indimellem opfanger vores lidt skæve bolde. Hul 12 er Meloneras Golf mest kendte og fotograferede hul. Det 153 meter lange par3-hul spiller mod direkte Atlanterhavet, og fra green har man et kig til stranden, der ligger for foden af bjerget.
Banen er kuperet og udfordrende. På et par huller skal vi forcere dybe kløfter – det betyder en carry fra tee på omkring 150 m fra Gul tee. Banen er bestemt muligt at gå, men det kan være en fordel at bruge buggy, der har en indbygget GPS.

Salbore Golf
Salobre Golf Resort består af to 18. hullers baner som ligger i de vulkanske bjerge mellem Puerto Rico og Maspalomas samt det 5-stjernede Sheraton hotel, som giver en imponerende udsigt til Old Course. De brede fairways indbyder til at spille aggressivt fra tee, mens indspil til ofte eleverede og godt beskyttede greens kræver præcision. Banen er rigt kuperet, og man har som regel et godt overblik over hulforløbet fra de eleverede teesteder. To søer er i spil på tre af banens huller.
Der er ingen tvivl om, at det er lykkedes banearkitekt Roland Favré at designe en både udfordrende og spektakulær bane. Og, udfordringerne får et nøk op på New Course.

Spaniens ældste golfklub
Real Club de Golf de Las Palmas som ligger i bjergene ca. 15 km syd for Las Palmas har den ære at være Spaniens ældste golfbane. Golfklubben er grundlagt i 1891, men golfbanen blev først en realitet i 1956, da arkitekten Mackenzie Ross tegnede 18. huller ganske tæt på vulkankrateret Caldera de Bandama. Fra green på hul 2 får man den bedste udsigt til den udslukte vulkan, og har man lyst til at udforske det 200 meter dybe vulkankrater kan man følge en sti ca. 1,5 km nedenfor udsigtspunktet på Pico de Bandama. Ad den til tider stejle sti tager det ca. en time at gå helt ned i bunden af krateret.
Golfbanen i Real Club de Golf de Las Palmas er placeret på et plateau 300 meter over havet og ligger utroligt smukt, omgivet af slugter, gold lava, huse og vinmarker, der breder sig op ad bjergsiderne. Længere væk ses Atlanterhavet. Banen er lettere kuperet og hullerne er smukt omkranset af træer. Mange forskellige slags træer giver behagelig skygge på de hede dage.
På for-ni spiller flere huller på kanten af bjergplateauet og her har man de smukkeste udsigtspunkter.
Med sine 5.636 meter er banen forholdsvis kort. Udfordringer ligger derimod i de til tider smalle fairways, doglegs og ikke mindst indspillet til de eleverede og godt beskyttede greens.

Rejsefakta
Vi fløj med Norwegian København-Las Palmas, rejsetid ca. 5 timer og 25 min.

Golfsæson
Golf kan spilles hele året. Højsæson 1. oktober- 30. april.

Forrige artikelDGU har succes med talentudviklingen
Næste artikelSusanne er greenkeeper
Klaus Hybler
Klaus Hybler er en erfaren journalist og Klaus er ofte på farten når han dækker emner som rejser og baner, men Klaus tager ofte andre emner op, som berører golflivet i Danmark, om det så er i den enkelte klub eller på unions-niveau hos DGU.