Søren Jensen blev golftræner fordi hans far var det, og blev manden bag én af Danmarks bedste golfspillere.

En af de første danske golftrænere var Svend Jensen, som i en relativt sen alder blev træner i Hillerød, af den ganske enkle årsag, at han havde et af de laveste handicaps i klubben.
Han blev én af de mere legendariske trænerskikkelser i Danmark i 1960’erne, men var som så mange andre af de dygtige spillere og trænere dengang startet som caddie.
Svend Jensen var ud af en brødreflok på seks, og voksede op nær Rungsted Golf Klub, hvor han helt naturligt blev caddie. Siden udviklede han eget spil, blev en dygtig golfspiller og da han selv flyttede med familien til Hillerød, ja, så opstod muligheden for at blive klubtræner dér.
Det var derfor i Hillerød Golf Klub, at Svends dengang 10-årige søn begyndte at spille golf. Søren arvede sin fars talent for spillet, og blev selv en dygtig spiller, men gå i sin fars fodspor lå dog ikke i første omgang i kortene.
– Næh, jeg kom i lære som isenkræmmer i Hillerød, siger Søren Jensen, som i dag er PGA-træner i Mollerup Golfklub i Aarhus, hvor han har været i de seneste 12 år.
– Der skulle en morsom tilfældighed til, for at jeg også blev træner som min far. Bob Beattie i Rungsted stod pludselig og manglede en elev. Årsagen var, at der var blevet ringet fra Kongehuset, at dronning Anne-Marie ville komme og se på et par nye golfsko. Proeleven blev bedt om at holde butikken åben til hun kom, men da hun ikke var kommet til den aftalte tid, lukkede han butikken og gik hjem. 10 minutter efter dukkede dronningen naturligvis op til en låst dør, og så røg eleven ud, siger Søren Jensen, der greb muligheden, blev ansat af klubben og kom under Bob Beatties vejledning. Han var dengang 17 år gammel. I dag er han 65 og har udover Rungsted og Mollerup, været i Svendborg og i to omgange i Haderslev, inden han kom til Frederikshavn.

Flid over talent
Det var i Frederikshavn, at Søren Jensen opdagede en dreng, der udviste både talent, men i høj grad en helt unik vilje til at blive god. Lucas Bjerregaard.
– Mens jeg var i Svendborg kom jeg ind i DGU-systemet som assisterende landstræner for drengelandsholdet med bl.a. Thomas Bjørn, og jeg kom også til at arbejde med pigeholdet, der talte Iben Tinning. Jeg var vant til at arbejde med meget talentfulde spillere, og Lucas var måske ikke et naturtalent på samme måde, men han havde en arbejdsdisciplin, der var helt fantastisk. Han trænede og trænede. I al slags vejr. Jeg kan huske, at jeg en gang i et interview med den lokale avis i Frederikshavn sagde om Lucas, at jeg var sikker på at han ville gå ’hele vejen’. Da var han blot 14-15 år gammel, men jeg fik heldigvis ret, siger Søren Jensen, som ikke længere træner Lucas, men stadig er i tæt kontakt med ham og hans familie.
– I dag træner jeg ikke nogen, der har de samme muligheder. Der er et godt elitemiljø i Mollerup, men der er ikke nogen, der arbejder stenhårdt og målrettet med sin golf på samme måde som Lucas. Og jeg siger altid til dem, at det er hvad der skal til. Det er meget få golfspillere i denne verden, der kan opnå noget som helst stort i dag alene på deres medfødte talent.
Søren Jensen har dog mindst lige så stor glæde ved at undervise helt almindelige golfspillere.
– For mig er det lige så spændende at undervise en handicap 36-spiller, og gøre vedkommende en smule bedre hver gang. Har man ikke det engagement som golftræner, så skal man stoppe. Det er ikke så svært at se hvad ens elever skal ændre i deres sving. Som jeg ser det, handler trænerarbejdet om vise dem hvordan de skal ændre det, siger Søren Jensen, der altid bevidst har forsøgt gå sin egen vej som træner og ikke gøre tingene som sin far. Her har udviklingen også spillet en stor rolle.

Gennem sit arbejde med Lucas Bjerregaard kom han til at arbejde med en stor trænerpersonlighed som Jim McLean på Doral i Florida, og med Rob O’Neill fra Golf Biodynamics. De har lært ham meget som træner. Siden er også Trackman kommet ind i billedet.
– Jeg suger til mig af viden fra andre trænere, men jeg har det svært med ’systemtrænere’, der vil have alle til at gøre tingene helt på samme måde. Det skaber mange gode spillere, men det har også ødelagt endnu flere gode spillere. Jeg har aldrig ’haft et sving i hovedet’, men har i stedet arbejdet med bolden. Man skal simpelthen ramme bolden bedre efter en lektion end inden. Så enkelt er det!
Selvom Søren Jensen arbejder i Aarhus, så er han blevet boende i Frederikshavn, men den lange daglige køretur generer ham ikke og han har ingen planer om at gå på pension.
– Jeg har en ung hustru, som skal være på arbejdsmarkedet mange år endnu, og jeg kan ikke se mig selv stå derhjemme og vente med aftensmaden hver dag, så jeg bliver ved så længe jeg synes jobbet er sjovt.

Forrige artikelSvensk føring i Esbjerg, hvor Leth Simonsen kom stærkt tilbage
Næste artikelNannas fantastiske start – Lucas’ utrolige resque – Helligkilde kom tilbage
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.