Jan Hoffmeyer begyndte ikke blot at spille. Nu tegner han om golf og er en vigtig del af det sociale liv i Roskilde Golfklub

Et år efter at være gået på efterløn var Jan Hoffmeyer og hans kone på to ugers ferie i Egypten. Den første uge sejlede de på Nilen og oplevede bl.a. pyramiderne, men endnu større betydning for fremtiden fik den anden uge, som egentlig var badeferie i Sharm-El Sheikh ved Det Røde Hav.

Vakt for golf

Inkluderet i opholdet var nogle golflektioner, og dem besluttede parret at forsøge sig med, selv om de ikke tidligere havde spillet golf.
Her var det, at Jan slog sit første golfslag så godt, at pro’en spurgte, i hvor mange år han havde spillet.
Som mange andre var han ved lyden og boldens flugt over græsset hooked på stedet og tænkte: Det her kan godt blive mit spil.
Han vidste dog, at det næsten er umuligt at spille golf, uden at ens ægtefælle også gør det, så det var en stor fryd, da den første kommentar fra hans kone var: – Det er da sjovt.
Da de kom hjem, meldte de sig ind i Roskilde Golfklub og har været meget aktive medlemmer siden.

Før golfen
Hoffmeyers tilværelse til da havde formet sig i to dele. Først var han i en lang årrække programmør på Danmarks Tekniske Universitet i Lundtofte. Et job, han elskede, på en arbejdsplads, hvor han altid kom med i festudvalget, når der skulle afholdes julefrokost o.l.
Den dag kom, hvor han mente, at han havde lyst til at prøve noget nyt. Han uddannede sig som massør og zoneterapeut og oprettede først en klinik i Hillerød og siden i Roskilde, som familien flyttede til.

Tegnestue
Han opdagede, at han havde talent for at tegne. Det brugte han i første omgang til at illustrere fagbøger med, men det rakte til andet end tekniske tegninger, så han begyndte at tegne til motorcykelbladet Touring Nyt og har allerede gjort det i 37 år under pseudonymet McArthur. I starten illustrerede han artikler, men siden fik han sin egen side.
Da en række indlæg i bladet af Helge Jørgensen om Kim Paniks bedrifter blev udgivet, var det med Hoffmeyers illustrationer.

Roskilde Golfklub
Jan forklarede begejstret sin kone, hvordan de ville kunne blive ved at spille golf op i en høj alder.
– Det kunne vi ikke have gjort, hvis vi fx havde dyrket stangspring!
Han blev hurtigt inddraget i Roskilde GKs organisatoriske arbejde som medlem af en styregruppe, der tager sig af seniorgolfen. Han har kun et kvarters gang til banen og er også med til fx at opsamle bolde på driving range.
Han spiller hele året, om vinteren på den bane, der etableres på tværs af sommerbanen. Han har været nede i handicap 17, men bl.a. lidt rygvrøvl gør, at han nu ligger i 22.
Han nyder motionen og det sociale samvær, og at han på banen er en del af skøn natur med planter, træer, dyr og fugle. Klubben har flere fugleelskere, der indimellem arrangerer fugletur, og det har været en uforglemmelig oplevelse at se en havørn med en stor fisk i gabet.

Golftegninger
For fem år siden tilbød han at bidrage til klubbens hjemmeside med karikaturtegninger, og siden har han produceret ca. et halvt hundrede. Samtidig sender han lykønskninger med tegninger til medlemmer på deres fødselsdage.
Han har aldrig tegneblokering. Tværtimod:
– Når jeg pludselig skal bruge en tegning, laver jeg en. Jeg mangler aldrig inspiration.
– I starten var nogle af personerne genkendelige, men det kan være et problem, hvis man husker folk for meget for en karikatur, og samtidig blev der mere bred interesse for tegningerne.
Tegningerne er af mange slags. Han kan give en daglig situation en overraskende drejning; der kan være aktuelle anledninger som fx en præmieoverrækkelse, hvor ingen kunne genkendes, fordi alle bar mundbind; en golfterminologi kan udløse en ikke-golf-association etc.
Egentlig er det overraskende, at der ikke endnu er udgivet en samling af Jan Hoffmeyers muntre og tankevækkende tegninger, men det kommer nok en dag, for …
– … jeg plejer at være heldig!

DEL
Forrige artikelOosthuizen fører – tilfreds Bring nr. 91 delt med store navne
Næste artikelDet går stærkt i Holsted
Avatar
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.