En flyvetur på ca. 5 timer fra Danmark bringer rejselystne danskere til skønne Tenerife, som er den kanariske øgruppes største ø. Her er oplevelser for alle uanset om man er til golf, shopping, udflugter, naturoplevelser, spa- og wellness eller soldyrkning og vandspor

Kanarieøerne
Den kanariske øgruppe er af vulkansk oprindelse og består af de 7 øer Tenerife, La Palma, El Hierro, Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura og La Gomera og er beliggende i en region i den sydligste del af Spanien nordvest for Afrikas kyst. Lanzarote ligger med blot 108 km tættest på den afrikanske kyst. Her aldrig rigtig koldt, men med nattemperaturer på ned til 14 grader kan en trøje være en god idé at have med i kufferten. Dagtemperaturen er normalt på 20-25 grader og man oplever ikke regnvejr særligt ofte. Med mere end 3.000 solskinstimer om året er Tenerife et yndet rejsemål hele året.

Fantastiske golfbaner
Tenerife byder på flere varierende og udfordrende golfbaner rundt om på den dejlige ø. De fleste turister foretrækker at bruge deres ferie i den sydlige del af Tenerife i byerne Playa de Las Americas og Los Cristianos. Begge er byer med masser af shopping, natteliv, restauranter og barer. Her ligger rigtig mange hoteller og på strandpromenaden er der altid liv på caféerne og barerne, hvor der om dagen er tilbud på en ´pint´ (568 ml) iskold fadøl til 1-1½ euro.

Tenerife har flere gode golfbaner og i den sydlige del finder man hele 6 af dem. GOLFBLADET har spillet på Golf Las Americás og Costa Adeje i syd og Buenavista i vest mod Puerto de la Cruz. Alle 3 baner er virkelig værd at spille, men det er også værd at nævne Golf del Sur og Amarilla Golf, som ligger tæt på lufthavnen Tenerife Sur (syd).

Vi vil i denne artikel fremhæve Golf Las Americas, som er meget populær blandt Tenerifes turister, men også fastboende spaniere og andre nationaliteter besøger ofte denne perle, der ligger i Playa de Las Americas og meget tæt på Los Cristianos. I højsæsonen er det derfor en god idé at bestille teetime i god tid.

Banen er en 18-hullers par 72 bane på 5.866 meter fra gul tee designet af arkitektfirmaet John Jacobs Golf Associates LTD og indviet i 1998. Banen har et areal på over 6 km og selve området omkring banen er oplagt til gode gåture, hvor man mange steder kan se ind på banen. Gåturen er også fantastisk for blomsterelskere, der kan opleve smukke kæmpestore bougainvillea, kæmpenerier, palmer, kaktusser i alle afskygninger og et blomsterflor, man kun ser på disse breddegrader.

Golf Las Americas er bygget på en skråning med udsigt over byen, stranden og Atlanterhavet og bag banen har man udsigt til de mægtige bjerge. På de sidste huller ser man Teide – højt hævet over bjergene – og dette syn er med til at gøre golfoplevelsen helt unik. Banen er omkranset af hoteller, villaer og beboelsesejendomme, men generer på ingen måde spillet. Dog ligger Golf Resort Villa Mandi meget tæt op ad banen ved 3. og 4. hul. Her kan der forekomme grinende, grædende og indimellem skrigende stemmer fra børn, der boltrer sig i poolen eller på legepladsen. Golf Resort Villa Mandi er et hyggeligt hotel, hvor vi boede. Det ligger ca. 2 km fra downtown, men har ikke så meget med et golfresort at gøre, udover at man kunne følge spillet på de nævnte huller.

Banen er ikke teknisk svær fra gul tee. Her er mange brede fairways og få bunkers i driverafstand. Til gengæld er her en del søer og vandløb, som man møder på vej til de relativt store greens. Banens fire par 3 huller er fantastisk anlagt. Her skal der tænkes klart og med omtanke. F.eks. skal man på 5. hul tæt på vand, hvis pin-placering er i venstre side af greenen. Et fantastisk hul som man kan betegne som signaturhullet. På den sidste del af banen kan man fra green se udover Atlanterhavet med øen La Gomera i baggrunden. En skøn golfoplevelse på en særdeles velplejet bane.

Vil du på rejse med familien og have mulighed for en runde golf eller to? Eller vil du spille så meget golf som muligt? Der er flere løsninger. Man kan sagtens planlægge og booke hele turen selv, men med Corona-usikkerheden vil der være størst tryghed ved at bestille en pakkerejse. Der er flere udbydere af golfrejser til Tenerife bl. a. Classic Golf og Green2Green, som har gode pakkeløsninger, hvor man bor på et lækkert 5-stjernet hotel nær byliv og golfbaner, spiller 5 runder golf og lejebil er inkluderet, så man kan få det bedste ud af sit ophold og opleve øen i eget tempo. Golfrejsebureauerne er behjælpelige med at tilrettelægge lige netop den rejseoplevelse, der ønskes af gæsten, så mulighederne er mange.

Et væld af naturoplevelser
Da Tenerife har forskellige klimazoner, er der rige muligheder for at opleve flere forskellige naturscenarier på Tenerife. I nord er der grønt og frodigt med vinmarker, bananplantager og små autentiske byer og i syd er der et væld af kaktus, klippeformationer og dejlige strande. Midt imellem den nordlige og sydlige del af Tenerife ligger den smukke og fantastiske vulkan Pico del Teide, som med sine 3.718 meter over havets overflade, majestætisk rager op mod himmelen og bogstavelig talt er øens højdepunkt, men også en fantastisk naturoplevelse og en meget velbesøgt turistattraktion. Pico del Teide – i folkemunde Teide – er verdens 3. største vulkan.

Der er flere ruter til og fra Teide. Der er de kortere ruter og så de meget lange med adskillige hårnålesving. Vælg ruten, hvor man undgår motorveje. Turen ind over land er fantastisk og man kører opad konstant og til sidst er man mere end 2.200 meter oppe og er kørt gennem skyerne, som man pludselig kan kigge ned på smukt hvilende på trætoppene. Kører man i gråvejr, vil man pludselig have sol og blå himmel, når man er forbi skyerne, men dog en del lavere temperaturer end nede ved kysten.

Teide National Park er den største park på de kanariske øer. En besøg her bør stå øverst på listen over oplevelser, man bare skal have på Tenerife. Her er et unikt landskab af kratere, vulkaner og floder af forstenet lava. Der er flere ting besøgende kan opleve her såsom restauranter, besøgscentre, adskillige udsigtspunkter, hvor man kan nyde den fantastiske udsigt, men også trekke ad et større netværk af anlagte stier. Her er det vigtigt at være rigtig klædt på. Fodtøjet skal være egnet til formålet og en ekstra trøje samt rygsæk med vand er at anbefale. Man er over trægrænsen og luften er tynd, så det anbefales, at man ikke begiver sig på trekkingture, hvis man har dårligt hjerte og/eller vejrtrækningsproblemer.
Vejene er virkelig velholdte og overalt er der rent og pænt. Ikke et eneste lille stykke papir flyder nogen steder. Man kan ikke komme helt op på toppen af Teide, men en svævebane får turisterne noget længere op. Husk blot at bestille billetter online, da der ikke sælges billetter ved svævebanen.
Læs om Teide National Park inden turen. Der er så mange spændende informationer om området, der virkelig er værd at vide, for at oplevelsen er endnu mere unik.

Kør-selv og oplev Tenerife
Det er nemt at leje bil på Tenerife. Og det er en virkelig god idé, hvis man ønsker at komme rundt på øen i eget tempo. Vi bestilte vores bil hos Discovercars.com og bestilte fuld forsikring. Det fungerede perfekt. Vi afhentede vores lejebil ved ankomst i lufthavnen og fik en lille Toyota Yaris, som kostede ca. kr. 1.600 for en uge incl. forsikring, skat og fri kilometerantal. Vi ville ikke have haft plads til golfbags OG kufferter, men golfsæt lejede vi for 40 euro for helt nye Callawaysæt, så 2 stk. kufferter og 2 passagerer kunne snildt fragtes til hotellet.

Vi kom hele øen rundt og det er nemt og fredeligt, at være bilist på Tenerife. Vejnettet er virkelig godt. Skiltningen er god men parkeringspladser i byerne kan godt være et problem at finde.

En ting er sikkert. Vi skal tilbage til Tenerife! Her er vidunderligt og den smukke ø har oplevelser for golfspillere, soldyrkere, familier og eventyrere.

Tips til turen
I den nordlige del af Tenerife ligger der flere vingårde, der er et besøg værd.

Besøg bl. a. Vingården Monje, som ligger i El Sauzal, i den nordlige del af Tenerife. Den blev bygget i 1956, men familien Monje har fremstillet vin siden det 18. århundrede. Vingården ligger mellem havet og bjergene med en panoramaudsigt ud over La Orotava-dalen og har en kapacitet på tusinder af liter og i mere end et halvt århundrede den fremstillet vin af egne druer. Man kan besøge vingården fra kl. 10.00 til 19.00 og smage vinene sammen med en aperitif. Der er en udendørsrestaurant, som er åben fra kl. 11.00 til 18. 00, mandag er der lukket.
Egen høst af vinmarker, som vender ud mod havet
Vingården Monje ligger 600 meter over havet, den råder over gode parkeringsfaciliteter og i dens produktion presser man druer af typen mørk og lys Listán, Negramoll, Tintilla, mørk Vijariego og Marmajuelo. Der fremstilles især rødvine, som er bemærkelsesværdige på grund af deres personlighed, tiltrækkende farver, mineralske og frugtagtige aromaer. Vingårdens mærker har en begrænset produktion under den beskyttede oprindelsesbetegnelse Tacoronte-Acentejo de Tenerife. I vinbutikken og vinklubben sælger Vingården Monje også marmelade, honning, saucer og naturligt salt.

Hval- og delfinsafari

Hvis du drømmer om at komme helt tæt på hvaler og delfiner i deres rette element, så er den sydlige del af Tenerife et godt sted. Her lever både hvaler og delfiner meget tæt på kysten, og det har gjort Tenerife til et af de mest populære hval- og delfinsafari steder i Europa.
Du kan finde op til 21 forskellige arter hvaler og delfiner i farvandene omkring Tenerife. De holder især til i strædet mellem Los Gigantes og øen La Gomera. Det er derfor, at de fleste hval- og delfinsafarier starter fra havnen i Los Gigantes, fra Puerto Colón nær Playa de las Americas og fra havnen i Los Cristianos.
Sandsynligheden for at se hvaler og delfiner er høj. De fleste turarrangører vil sige, den er 100 %, men du skal være opmærksom på, at det på en dag med blæst og regn ikke er sikkert, du ser de smukke havdyr. Når det regner og rusker, trækker de nemlig længere ud i havet.

Forrige artikelDrømmer om Augusta
Næste artikelÅrets hotteste hits
Bettina Schjølie er bladets kvindelige islæt, og har ansvaret for modestoffet. Bettina er desuden leveringsdygtig i spændende portræt-artikler af kendte og mindre kendte personer, men som alle har en god historie at fortælle. Bettinas rejseartikler har ofte en ekstra vinkel, i form af inddragelse af wellness.