Formidabel indsats af Thorbjørn Olesen, der knuste Jordan Spieth på vej til europæisk sejr.

Hvilken fantastisk præstation af Thorbjørn Olesen! Den danske rookie var dagens næstmest undertippede spiller i søndagens Ryder Cup singler mod Jordan Spieth, men han knuste den tidligere verdensetter med 5&4 efter en formidabel og nærmest fejlfri præstation.

Det var enestående godt. Thorbjørn ramte fairways, ramte greens og sænkede putts, når det gjaldt. Den vigtigste var den sidste, da han sænkede sit birdieputt på 14. hul for sejren, og jublen brød ud blandt de tusindevis af tilskuere.

Thorbjørn, Thorbjørn, Thorbjørn! Lød det taktfast, ikke mindst fra de mange danskere, der trofast støttede Thorbjørn hele vejen rundt. Og ikke mindst fra hans forældre, der næsten ikke kunne være i sig selv af stolthed.

775219562AP00502_2018_Ryder Stuart Franklin
Thorbjørns mor, Hanne, fik et kæmpeknus af sin søn. Foto Getty Images.

Noget at bevise

Den 28-årige dansker havde noget at bevise. Han var ikke tilfreds med at være blevet udeladt hele lørdagen. Han var skuffet, og skuffelsen skulle gå ud over Spieth, der blot vandt to huller og aldrig på noget tidspunkt var foran i matchen. Det var en magtdemonstration.

100 procent

Helten, der sikrede Europa den endelige sejr blev selvfølgelig italienske Francesco Molinari, der var oppe mod USA’s falmede stjerne, Phil Mickelson, og sejrede 4&2. Det gav det afgørende 14½ point. Inden da havde Paul Casey delt sin match mod Brooks Koepka, Jon Rahm slog Tiger Woods 2&1, der blot i glimt viste sin storhed og Ian Poulter slog verdens nummer 1, Dustin Johnson, 2up.

Med sin sejr leverede Francesco Molinari 5 point til holdet, med fem sejre – 100 procent! Det var i øvrigt hans første fem sejre i hans tredje Ryder Cup. Senere tog Sergio Garcia en sejr over Rickie Fowler 2&1. Den rutinerede spanier kunne ikke holde tårerne tilbage. Han har haft en hård sæson, og blev Europas største pointscorer nogensinde med 25½ point. Hans wild card var kontroversielt på grund af en dyb formkrise, men i dag står Thomas Bjørn som en nærmest genial kaptajn ved både at udtage Garcia, og at spille ham helt rigtigt.

Henrik Stenson vandt 5&4 over Bubba Watson. De amerikanske point blev leveret af Justin Thomas med 1up mod Rory McIlroy, Webb Simpson med 3&2 over Rose, Tony Finau 6&4 over Tommy Fleetwood, der ellers havde vundet sine første fire matcher. Patrick Reed slog Tyrrell Hatton 3&2 og lige nu er Alex Noren og Bryson DeChambeau stadig på banen. Noren er 1 up i den match, og den samlede stilling er 16½ -10½ .

Fotos: Getty Images

 

Forrige artikelAfgørelsens seks timer
Næste artikelPeter Alliss – Ryder Cup-stjernen med guldstemmen
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.