Europa 10 – USA 6, Team Europa skal bruge 4½ point for at vinde trofæet tilbage.

LE GOLF NATIONAL: Så er det tid til, at Ryder Cup 2018 skal afgøres. Europa fører 10-6, og kun to gange tidligere har et hold, der har været fire point bagud inden singlerne vendt det til en sejr. USA gjorde det på Brookline i 1999, og Europa gjorde det på Medinah i 2012.

Det gik helt ok med vores spådom for udfaldet af lørdagens foursomes, men singlerne er om muligt endnu sværere at forudsige udfaldet af. En ting er helt sikkert; undertippede spillere vil overraske og favoritter vil falde. Men hvem?

Rory McIlroy vs. Justin Thomas

McIlroy har været en pose blandede bolsjer, mens Thomas har leveret halvdelen af USA’s point i et stærkt makkerskab med Spieth. USA har brug for at få røde tal på leaderboardet hurtigt, og det tror vi Thomas leverer. USA vinder.

Paul Casey vs. Brooks Koepka

På papiret er verdens nummer 3, Koepka, bedst og han har ikke spillet dårligt. Men han har heller ikke været rigtigt god, og misser mange fairways. Casey har vist stor fightervilje, og kan godt allerede her sætte et point på kontoen til Europa.

Justin Rose vs. Webb Simpson

Verdens nummer 2, Rose, skal vinde over den anonyme men solide Simpson, som hidtil har været støttepædagog for Bubba Watson. Det tror vi han gør. Europa.

John Rahm vs. Tiger Woods

Tiger Woods har ikke virket frisk, hverken fysisk eller mentalt, men her er der individuel ære på spil, og point til Ryder Cup-statistikken. Rahm har ikke været det energitilskud, man forventede, og slår  næppe Tiger. USA.

Tommy Fleetwood vs. Tony Finau

Fleetwood kan skrive historie og vinde ud af fem matcher som rookie. Det tror vi han gør. Finau har ikke været dårlig, men Tommy Fleetwood har været exceptionelt god. Europa.

Ian Poulter vs. Dustin Johnson

Verdens nummer 1 har bidraget med et point til USA og det er for lidt. Mod Europas ubetingede Mr. Ryder Cup skal han tage sig sammen, men opgaven er ikke umulig, for Poulter har også kun leveret et point. USA.

Thorbjørn Olesen vs. Jordan Spieth

Med al respekt for Thorbjørn, så er Jordan Spieth USA’s største favorit i de 12 singler. Han har leveret tre point, mens Thorbjørn ikke rigtigt har fået lov at vise sit værd. Men det kan være en fordel, at Thorbjørn er frisk og opsat på at markere sig, mens Spieth måske er lidt slidt. Det vil være en succes for Thorbjørn at dele matchen og holder forudsigelserne stik, kan det være det afgørende halve point. Deles.

Sergio Garcia vs. Rickie Fowler

Sergio har overrasket positivt, for det umiddelbart formsvage wild card har vist sit værd. Fowler har kun fået et point i tre matcher, og skal på tavlen hvis der skal holdes liv i håbet. Deles.

Francesco Molinari vs. Phil Mickelson

Denne Ryder Cups bedste spiller mod en af de svageste. Det ligner et stensikkert point og fuldt hus til Molinari, men Mickelson kan blive den mest vindende i Ryder Cup historien og lægger sig næppe uden kamp til stregen. Deles.

Tyrrell Hatton vs. Patrick Reed

Captain America aka Patrick Reed har spillet som en pose nødder, og rookien Hatton har faktisk leveret rigtigt fint med 50 % udbytte af sine to matcher. Nu skal Hatton klare sig uden Casey som moralsk støtte, men bør kunne besejre Reed. Europa.

Henrik Stenson vs. Bubba Watson

Hvis det skulle blive nødvendigt, har Thomas Bjørn sat et par solide svenske ankre op til sidst. Stenson har leveret, og gør det også her. Vi tror, at Stenson går ubesejret gennem dette års Ryder Cup, men uortodokse Watson kan måske trække en halv, hvis han har dagen. Deles.

Alex Noren vs. Bryson DeChambeau

Nørden DeChambeau har ikke bidraget med meget positivt, og har nærmest virket malplaceret. Trods hans slutspilssejre skulle Furyk måske have valgt en anden personlighed til sit wild card end DeChambeau. Det hele er formentlig afgjort inden denne match slutter, hvilket gør resultatet helt uforudsigeligt, men det bør blive svensk sejr. Europa.

Forrige artikelDe 12 singler
Næste artikelThorbjørns totale triumf
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.