Den amerikanske golflegende Tiger Woods går ind til 2020 med masser af selvtillid ovenpå et godt 2019, men hvad kan vi forvente at se fra ham i år?.

Tiger Woods lavede om nogen comeback på den internationale scene i 2019, hvor han både vandt the Masters og nu også deler rekorden over all-time antal af sejre på PGA-touren med Sam Snead, inden han sluttede af med bravur ved Presidents Cup i Australien, hvor han førte USA til sejr. Med sådan et fantastisk 2019, er det svært at følge op med et endnu bedre 2020, men det er selvfølgelig Tiger Woods vi snakker om.

Han er dog ved at komme op i alderen, og måtte også kæmpe med skader sidste år, så meget kommer til at afhænge af om han kan spille eller ej. Det betyder også, at vi nok ikke får ham at se så ofte, men til gengæld vil han nok satse på at levere til de helt store turneringer. Amerikaneren har ikke selv bekræftet noget, men mon ikke vi får ham at se til alle Majors turneringerne. Derudover ved vi at et af Tigers helt store mål for 2020, er at kvalificere sig til OL i Tokyo.

Tiger Woods afslører aldrig hans skema på forhånd, men heldigvis er golfspilleren lidt af et vanedyr så ved at tage et kig på tidligere år, kan vi få en ide om hvilke turneringer han sandsynligvis deltager i.

Tiger Woods Keith Allison
”Tiger Woods 2018” – (CC BY-SA 2.0) af Merson

Tiger Woods vil forsvare hans titel til US Masters

Det vil være meget overraskende hvis ikke Tiger Woods er at finde blandt favoritterne når US Masters i april løber af stablen på Augusta National. Her kommer han dog til at møde hård modstand fra Koepka og McIlroy, hvis man spørger golfeksperter og bookmakere der tilbyder online spil.

Lige nu ligger McIlroy som favorit med odds 9.00 mens Woods og Koepka har odds 11.00. Woods kommer helt sikkert ind til turneringen med målet om at forsvare hans titel fra sidste år, og vi bør derfor se en tændt herre. Det eneste der kan holde den amerikanske golflegende ude af turneringen vil reelt set være en skade.

Herefter får vi ham sandsynligvis at se ved PGA Championship på TPC Harding Park i maj inden the Memorial i juni. Efterfølgende vil det være US Open det gælder inden the Open venter på Royal St. Georges i juli. Og hvis alt går efter amerikanerens hoved, bliver det nok hans sidste tour event inden FedEx Cup playoff, da hans fokus vil være rettet mod OL.

OL i Tokyo

I år bliver sandsynligvis den eneste chance Tiger Woods får for at vinde en guldmedalje for USA til OL, og det kunne lige ligne ham at troppe op og vinde. Han udtalte sidste år at et af hans helt store mål var at kvalificere sig til OL, men for at gøre det, skal han først kæmpe sig opad på verdensranglisten. Maksimum fire spillere fra hvert land kvalificere sig, og lige nu kæmper Brooks Koepka, Justin Thomas, Dustin Johnson og Patrick Cantlay også om de prestigefyldte pladser, så spørgsmålet er om han når at kvalificere sig.

Det tyder dog på, at Woods er inde i en god stime, og hans helt store bekymring vil være skader. Kan han holde sig skadesfri, kan det derfor vise sig at blive endnu et spændende år for Tiger Woods.

DEL
Forrige artikelDansk i top og bund
Næste artikelFire danskere videre i Dubai
Golfbladet.com
Golfbladet er Danmarks største golfavis, som nu også tilbyder et digitalt univers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser samt anmeldelser af udstyr, baner og rejser.