Meget stærkt felt mindes Arnold Palmer på Bay Hill, hvor Thorbjørn Olesen også er med. Dansk amatør debuterer på European Tour i Qatar.

Thorbjørn Olesen skal se om han kan gøre Lucas Bjerregaard kunsten efter og levere et topresultat på PGA Tour. Han er eneste dansker i feltet til den stjernebesatte Arnold Palmer Invitational på Bay Hill Club & Lodge i Orlando, og han har tidligere gjort det godt på banen. Det blev til en delt 7. plads i 2013.

Skal Thorbjørn matche det resultat skal han spille op til sit absolut bedste, for det er et stærkt felt, der møder op på torsdag – også selvom publikums- og seermagneten Tiger Woods i går meldte afbud på grund af en mindre skade i nakken.

Stærkt felt

12 ud af verdens 20 bedste – bl.a. nummer to og tre, Justin Rose og Brooks Koepka – og 32 af verdens top50 stiller til start, heriblandt den forsvarende mester Rory McIlroy, der ikke er sluttet dårligere end en 5. plads i sine seneste fire turneringer og flere tidligere vindere af turneringen Marc Leishmann, Jason Day og Matt Every, den lokale Florida-fyr fra Daytona Beach, der vandt to år i træk i 2014- og ’15.

Det er tredje gang turneringen spilles efter Arnold Palmers død i efteråret 2016, og legenden vil bl.a. blive mindet ved en interaktiv udstilling i en pavillon langs 10. hul. Der er 9,1 mio. dollars i samlet præmiesum.

GOLFTV sender alle fire dage – torsdag og fredag fra kl. 20-00 også på Eurosport 2 (featured groups på GOLFTVfra kl. 13), lørdag fra 18.30-00 og søndag fra 17.30-23. Morten Buckhøj kommenterer med Andreas Hartø og Søren Hansen (weekend) som ekspertkommentatorer.

Dansk amatør

European Tour spiller i Doha, Qatar. Her er der fem danskere i feltet. Foruden Søren Kjeldsen, Joachim B. Hansen, Jeff Winther og Thomas Bjørn er det den unge amatør Mikkel Mathiesen, som er bosiddende i Qatar og har kvalificeret sig ved at vinde Qatar Open Amateur Championship for tre uger siden. Han er nummer 3798 på den aktuelle amatør-verdensrangliste, så han kommer i den grad på sit livs største opgave.

Af andre interessante navne i feltet er sidste uges vinder Kurt Kitayama, Brandon Stone, Thomas Pieters og den skotske veteran Paul Lawrie, der vender tilbage efter en lang skadespause. På Twitter skriver den lune skotte, at han ikke vil anbefale at man satser hele sin pensionsopsparing på ham som vinder. Så er det tip givet videre.

Med 1,75 mio. dollars i præmiesum er det en af de små turneringer på touren.

Viasat Golf/Viaplay sender live alle fire dage fra kl. 8.30-10.30 og 12-15 (torsdag-fredag) og 10-14.30 i weekenden.

Forrige artikelGOLFHØJSKOLEN
Næste artikelHarre Vig – når du ikke vil nøjes med mindre
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.