Klubben ud mod Limfjorden byder på storslået natur med et rigt dyre- og fugleliv, en velplejet bane med fine udfordringer – og så har den en sund økonomi og et aktivt medlemsliv

Forestil dig en stille sommermorgen. Du står på første green på Harre Vig med udsigt over Limfjorden, som adskillige svaner vugger på. Solen skinner. Ikke en vind rører sig. Fuglene kvidrer energisk, et stykke væk skogrer nogle fasaner, og i den perfekte morgen ser du endda på afstand såvel en hare som et par stykker kronvildt. Alt dufter, en flittig bi summer nogle meter væk.
Golfbanen foran dig står perfekt. Første hul er par 4 dogleg højre med en trærække og out of bounds i højre. Det er ned ad bakke, og i den anden ende venter en green, der omkranses af træerne.

Igen har du store forventninger om en skøn golfrunde, og ganske vist kan nogle dårlige slag trække fra, men omgivelserne er aldrig dejligere, og bagefter venter hul 19, den store terrasse foran klubhuset, hvor du kan få noget at spise og drikke, mens scorerne gøres op.
Klubbens motto er, at den er for dem, der ikke vil nøjes med mindre, og det virker helt rigtigt.

Udfordringer
Park- og skovbanen fra 1997 har, som det kan ventes, når arkitekten er Henrik M. Jacobsen, en del hårde, men fair, udfordringer, og for hver gang, man spiller den, føler man sig bedre tilpas og klar til at præstere en bedre course management.

En smuk sø med en fascinerende bestand af aborrer, gør hullerne 2 par 5 og hcp 1, samt 12 par 3 frygtede af mange spillere med beliggenheden hhv. til højre og venstre for green. Endnu større problemer har mange dog med 11 og 13, så strækningen 11-13 kan kaldes Harre Vigs udgave af Amen Corner.
Hul 11 knækker to gange dogleg venstre og har mange træer i spil samt vand bag green, mens 13 har en smal dogleg højre fairway med to bunkers i knækket.
Som på mange andre baner sluttes der af med et hul 17 par-3 og et sidste hul, der er perfekt til afgørelse af jævnbyrdige matcher med adskillige drilske bunkers på vej gennem et dogleg venstre til green.

Realistiske budgetter
Klubben har ca. 520 medlemmer, og det er imponerende, hvad man kan udrette med de budgetter, som det giver grundlag for. En af hemmelighederne er, at bestyrelsen har stor indsigt i mange områder, som den er sammensat med bl.a. en tidligere sparekassedirektør, en tidligere kommunaldirektør, en teknisk tegner, en lærer og en ingeniør. Den er ansvarlig for realistiske budgetter, der får et månedligt check.

Otte af de seneste ni år har man kunnet vise overskud, bl.a. fordi man har været gode til velbegrundet at søge fondsmidler, senest 289.000 til udbygning af terrasserne og en 50-50 finansiering med Skive Kommune af et dræningsprojekt til 1 mio. kr.
Det skyldes ikke mindst den goodwill, man fik ved, at banen fra starten blev en del af et naturgenopretningsprojekt.
Fra start var banen på aktier, men i 2011 købte klubben aktionærerne ud, så den i dag er helt sig selv med en egenkapital på en halv million.

Turneringsliv
Klubben er primært social, men gode venner deltager også i turneringer, og det er helt fint, hvis ungdomsarbejdet, der bl.a. omfatter et samarbejde med Salling Idrætsefterskole, bærer frugt; som da Alex Furbo i 2018 vandt DM for juniorer.

Ud over egne klubber i klubben stiller Harre Vig op i DGUs holdturnering, bl.a. i veteranernes 1. division. Desuden har ni Limfjordsklubber en turnering, hvor seks mands herrehold spiller en foursome og fire singler i hver kamp.
Desværre er der ikke mange piger og kvinder, der har lyst til at spille turnering.

Mange gæster
Bl.a. fordi Golfhäftets brugere har kåret banen som den tredjebedste i Danmark, vrimler det med gæster, der bagefter virker som glimrende ambassadører. 6-7.000 greenfeespillere lægger årligt 6-700.000 kr. i klubkassen og støtter restaurationsdriften.
Banen er helårsåben, og man samarbejder om overnatning med Pinenhus og Sallingsund Færgekro, der begge er fine udgangspunkter ikke kun for golf, men Nordjyllands mange turistattraktioner.

Forrige artikelTopnavne mødes på Bay Hill Club & Lodge
Næste artikelDet svenske Golfforbund fjerner støtten til deres blad
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.