Støtten til Svensk Golf ophører i 2020, men forbundet starter et nyt blad med ny profil

Det svenske golfforbundet har besluttet at trække al støtte til bladet Svensk Golf, som har eksisteret som forbundets officielle blad siden 1946.
Det er det svenske medie Golfbranschen.se, der bringer historien, som ingen i toppen af Svenske Golfforbundet i første omgang ville kommentere. Men efterfølgende har forbundets generalsekretær Gunnar Håkonsson bekræftet historien, og fortæller til mediet, at man i stedet vil starte et nyt magasin i forbundsregi.
Det nye magasin skal have en helt anden mediestrategi, og henvende sig til en ny målgruppe, siger han; Det handler først og fremmest om at få flere kvinder til at begynde at spille golf.

Svensk Golf har eksisteret siden 1946 og fejrede altså for få år siden 70 års jubilæum. Samtidig er bladet et af Europas største golfmagasiner, hvis ikke det største, med et oplag på ca. 300.000 eksemplarer. Bladet sendes ud til samtlige golfspillende husstande præcis ligesom Dansk Golf.
Siden 2015 har mediemastodonten Egmont ejet og udgivet Svensk Golf, og har modtaget 3,80 svenske kroner pr. blad i støtte fra Svenske Golfforbundet. I efteråret mødtes man for at genforhandle aftalen, der var gældende til 2020, men her kom Svenske Golfforbundet med meddelelsen om, at man ikke længere ønskede at støtte udgivelsen.
”Det var en ny ordning, så at trække sig ud af den fem år senere, det var et svært valg. Men med vores viden om det forandrede medielandskab og hvordan vi forbruger medier i dag, føler vi at det er rigtigt,” siger Gunnar Håkansson til Golfbranschen.se.

Ændret strategi
”Vi bruger mange penge på den ene kommunikationskanal, og har ikke overskud til andet udover det. Vi havde brug for at skabe plads til at anvende kommunikationsmidlerne bedre,” siger han og påpeger, at det er Egmont, der ejer udgivelsesrettighederne til Svensk Golf, som altså kan fortsætte uden forbundets medvirken. Samtidig siger han, at Svenske Golfforbundet er på udkig efter en ekstern samarbejdspartner, der har ekspertise indenfor digital publicering, så man med et nyt medie kan nå ud til en større målgruppe.

Her handler det især om at få flere kvinder i tale, men også om at nyheder om golfsporten skal bringes ud til flere via allerede eksisterende nyhedsmedier. Udover den digitale satsning planlægger man at lave et nyt blad, der blot skal have 48 sider og hvor annoncerne skal begrænses til forbundets partnere og sponsorer.
Det vides ikke hvorvidt Egmont i fremtiden fortsat vil udgive Svensk Golf, der trods det store oplag og derfor ganske høje annoncepriser, har haft en stram økonomi. Uden Golfforbundets tilskud mangler der 1.140.000 svenske kroner i kassen pr. udgivelse.

Dansk Golf, der er udkommet siden 1943, er også under forandring. I år udkommer Dansk Golf Unions officielle blad således kun med fire trykte udgivelser mod seks de senere år, og sidste år forsøgte man sig med en udelukkende digital udgivelse i efteråret. DGU’s direktør Morten Buckhausen siger, at DGU ikke har lignende planer i forhold til Dansk Golf. ”Vi er i samme situation som andre forbundsmedier herhjemme og i Sverige og Norge, at det er dyrt at udgive og distribuere blade. Vi har heldigvis været bedre end svenskerne til at udgive blad, men spørger du mig om Dansk Golf eksisterer som trykt magasin om 10 år er svaret, at det ved jeg ikke,” siger han.

Forrige artikelHarre Vig – når du ikke vil nøjes med mindre
Næste artikelNy golfmanager in Aalborg GK
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.