Særpris på greenfee til alle tre hele året, og en runde på hver i Sylter Pro-Am 13-15. september.

– Det var jo nærmest en tilfældighed i grænsedragningen, der gjorde Sild tysk, giver de dansktalende i de tre golfklubber på Sild, tysk Sylt, som forklaring på, at næsten alle ansatte taler godt dansk.
Sild er endnu et eksempel på, at klubber, der længe konkurrerede indbyrdes, er blevet perlevenner og samarbejder. Det gælder tilbuddet om at spille alle de tre baner for 189 $, og tilbuddet om at være med 13-15. september, hvor der er en runde på hver af de tre baner i Sylter Pro-Am, som tilmeldingen er åbnet til.

Den ene af de tre baner, Colf-Club Sylt, er faktisk Tysklands nordligste og ligger på højde med Tønder. Den minder meget om Rømø Links med meget grønne, hurtige greens og træbroer over de mange vandhazarder. Banen går op mod et malerisk fyrtårn, Kampen Fyr, klubhuset er stråtækt, og man har udsigt til alle Vadehavets naturattraktioner.

Også den anden bane, Marine-Golf-Sylt, er værd at spille. Den er en slags blanding af de to øvrige og reklamerer med, at man for hvert skridt indånder Silds ’champagneluft’!

Den tredje, Golfclub Budersand Sylt, er ifølge en skotsk bog om ’rigtige’ linksbaner den eneste 18 hullers linksbane i Tyskland og blandt Europas fineste. Den har fairways af græsbevokset sand og er omgivet af klitter med siv. Den er kun godt en halv snes år gammel og blev i 2009 kåret som Tysklands bedste nye golfbane.
Banen er usædvanligt smuk – og meget vindfølsom. Vil man spille golf som i Skotland uden at tage derover, kan man gøre det her. Banen ligger sammen med Budersand Hotel og Spa, der tilbyder pakkeløsninger med stor rabat.

Rejsen til Sild går i øvrigt med færge fra Havneby på den danske ø Rømø, som man når via den imponerende Rømø-dæmning. Overfarten varer 40 minutter og er i godt vejr en stor oplevelse i sig selv.

Forrige artikel15 baner for godt 40 kr. stykket
Næste artikelStærke vinde på en dejlig ø
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.