Lucas Bjerregaard fik sit PGA Tour kort for næste sæson, og kan så småt begynde at forberede sin sæsonplan, så han tilgodeser både USA og European Tour. Thorbjørn Olesen er derimod suspenderet indtil videre af European Tour, og ingen ved lige nu hvor hans karriere er på vej hen.

Fremtidens danske stjerner er allerede gået i gang med Made in Denmark Challenge i Ry – følg livescoring her – og verdenseliten er kommet til New York, hvor de i morgen tager det første skridt på vejen mod de mange millioner bonus-dollars i FedEx Cup slutspillet.

Northern Trust spilles på Liberty National GC, der ligger i New Jersey med fantastiske views til Manhattan. De 125 bedste på årets FedEx Cup ranking er kvalificeret, men kun 121 stiller op. Rafa Cabrera-Bello er taget hjem for at blive far for første gang, Sam Burns er skadet i sin ene ankel og både Paul Casey og Henrik Stenson har valgt turneringen fra. Sidstnævnte for at lade batterierne op hjemme i Sverige og spille Scandinavian Invitational fra 22. august, mens Casey som nummer otte på ranglisten er sikker på at komme med i Tour Championship og har brug for rekreation.

Stjerneparade

Mens ellers er alt og alle fra PGA Tourens top på plads, og det betyder et stjernefelt med både Brooks Koepka, Rory McIlroy og Matt Kuchar, de tre førende og i bold sammen de to første dage, Tiger Woods, Tommy Fleetwood, Bryson DeChambeau, Justin Johnson, Shane Lowry, Francesco Molinari og så selvfølgelig stjernefrøene Matthew Wolff og Collin Morikawa og sidste uges debuterende vinder J.T. Poston.

Efter Northern Trust får kun de 70 bedst placerede på ranglisten lov til at fortsætte sæsonen i BMW Championship og efter den gælder det Tour Championship i Atlanta. Når Lucas Bjerregaard ikke er med i slutspillet skyldes det, at han ikke har været fuldgyldigt medlem i år, det bliver han først næste år. Havde han vundet en turnering, var han dog automatisk blevet medlem.

GOLFTV sender alle fire dage fra turneringen i New York fra kl. 19 (18 lørdag og 17 søndag) med jesper Knudsen og Andreas Hartø ved mikronen, og der er featured groups fra kl. 12.15 (torsdag-fredag) og 13.30 (weekend) og giver den i det hele taget fuld gas med studie til de to sidste turneringer i slutspillet.

Tre danskere i Skotland

Kvinderne har overstået de to majors i træk, og er rykket til The Renaissance Club i North Berwick og ASI Ladies Scottish Open, der igen i denne uge er en fælles turnering med LPGA Tour. Det betyder et stjernespækket felt med masser af koreanske og amerikanske spillere. Det er samtidig også Solheim Cup-kaptajn Catriona Matthews sidste chance for at lægge kabalen til sit Solheim Cup-hold, og hun spiller selv i bold med Mel Reid og Caroline Hedwall, som kan siges at være til en slags eksamen.

Nicole Broch Larsen spiller med unge Bronte Law og legenden Laura Davies, mens Nanna Koerstz Madsen skal ud med Morgan Pressel, USA, og kinesiske Jing Yan. Emily Kristine Pedersen er sat i bold med Mina Harigae, USA, og Stacy Lee Bregman, Sydafrika. Turneringen kan følges på GOLFTV med engelsk kommentator.

Foto: Brooks Koepka, fører FedEX Cup’en og er bookmakernes favorit til at vinde den. (c) Getty Images.

Forrige artikelTirsdagsanekdoten om uoversættelige golfvitser
Næste artikelBirdieorgie i Ry
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.