For 12 måneder siden skrev Nanna Koerstz Madsen dansk golfhistorie, da hun vandt Honda LPGA Thailand, og dermed blev den første danske vinder på LPGA Tour.

Nu skal den 28-årige Smørum-pige forsvare sin titel og det ugen efter, at Thorbjørn Olesen vandt Thailand Classic på DP World Tour.

Nanna skal ‘kun’ konkurrere med 71 andre, da turneringen har begrænset felt. Én af dem er Emily Kristine Pedersen, som viste fremragende takter i sidste uge i Saudi, hvor hun blev nummer seks og tjente lige omkring 1 mio. danske kroner. Selvom feltet er lille, så bliver det ikke nemt at forsvare. Verdens nummer 1, Lydia Ko, er med – og har vundet tre af sine seneste fire turneringer, og Thailands egen superstjerne, Atthaya Thitikul, er også med. V Sport Golf sender fra kl. 14 alle fire dage.

Når GOLFBLADETS første trykte udgave i 2023 udkommer på fredag er det bl.a. med et stort eksklusivt interview med Nanna Koerstz Madsen fra hendes base i Boca Raton, Florida.

Lucas får chancen

Danskerne var fremragende på DP World Tour i sidste uge med fem spillere i Top20 og naturligvis var vinderen også dansk. Thorbjørn Olesen spiller også Hero Indian Open og forfølger endnu et topresultat mens formen er i top. Nicolai Højgaard, Thomas Bjørn, Jeff Winther, Søren Kjeldsen, Martin Simonsen, Christoffer Bring og John Axelsen skal også følge succesen op, og så har Lucas Bjerregaard fået en invitation til turneringen.

Også her sender V Sport Golf. Torsdag-fredag fra kl. 09 og i weekenden fra kl. 09.30.

Efter to ‘designated events’ vender PGA Tour tilbage til ‘normalen’ med The Honda Classic i Florida. Det betyder at kun to spillere fra Top20 i verden stiller til start, Sungjae Im og Billy Horschel. Men det er altid en god turnering på en fremragende golfbane, så mon ikke underholdningsværdien alligevel er ganske høj.

Discovery+/Eurosport 2 sender alle fire dage: Torsdag og fredag fra kl. 20 og fra kl. 19 i weekenden.

Foto: Getty Images

Forrige artikelTirsdagsanekdoten om Langers nye rekorder, et dødsfald og Rahm set bagfra
Næste artikelEmily nr. 9, Smilla nr. 6, svært i Hero Indian Open
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.