Der er 20 mio. $ i præmiepuljen, det er en PGA Tour ‘designated event’. 23 af verdens 25 bedste golfspillere er i feltet, herunder nummer 1, 2 og 3, som igen i denne uge skal udkæmpe en direkte duel om den prestigefulde førsteplads på verdensranglisten.

Og det alle så taler om er at Tiger Woods gør comeback!

Det gør han to år efter at han kørte galt netop i forbindelse med The Genesis Invitational, som han er vært for, og ved den lejlighed kom meget alvorligt til skade med i sær sit ene ben. Siden da har Tiger Woods spillet enkelte turneringer; han haltede sig gennem sidste års The Masters og The Open, og han har spillet nogle opvisnings- og showtime matcher, hvor han har kunnet køre i buggy. Verdens uden sammenligning mest indflydelsesrige golfspiller har ved flere lejligheder sagt, at han aldrig kommer til at spille fuldt program på touren igen, og det kommer med garanti til at passe. Men i denne uge stiller han op på Riviera i Californien og golfverdenen går – igen – fuldkommen bananas.

Kan Tiger, eller kan Tiger ikke, gøre et nyt bemærkelsesværdigt comeback til topgolf? Kan han vinde igen, som i Masters i 2019? Kan han overhovedet konkurrere på niveau med cremen af verdenseliten? Eller er det ren ceremoni, når han torsdag indtager teestedet og med alle denne verdens golfinteresseredes øjne hvilende på sig slår sit første drive i turneringen. Torsdag og fredag kommer alt fra The Genesis til at handle om Tiger Woods. Om fortællingen skal fortsætte i weekenden eller andre historier overtager fokus, vil tiden vise.

Discovery+/Eurosport 2 sender live med dansk kommentator fra Riviera CC i Los Angeles torsdag-fredag fra kl. 22, i weekenden fra kl. 19, og så er der featured groups (amerikanske kommentatorer) fra kl. 15.30 (en af de første dage nærmest med statsgaranti med Tiger Woods som hovedattraktionen).

Danske kvinder i Saudi

Pengene er også overordentligt gode – 5 mio $ – når Aramco Saudi Ladies International, som er en del af Ladies European Tour, spilles i Jeddah. Emily Kristine Pedersen, Nanna Koerstz Madsen og Nicole Broch Estrup spiller med om de store penge i et stærkt felt med overvægt af LET-spillere, tilsat Top50 i verden. Præmiesummen er én af de største i hele sæsonen i kvindegolfen, og i øvrigt den samme som da mændene for et par uger siden samme sted spillede deres Saudi International.

Discovery+ sender alle fire dage fra kl. 11-15 med dansk kommentering.

Og kanalen sender også fra PGA Tour Champions Chubbs Classic fra kl. 18 fredag og 21 lørdag.

DP World Tour er rykket til Amata Springs i Thailand hvor Thailand Classic afvikles. Her har Rasmus Højgaard måtte melde afbud med skulderproblemer, men alle de 11 øvrige danskere med et kort til touren er med: Thorbjørn Olesen, Nicolai Højgaard, Thomas Bjørn, Jeff Winther, Søren Kjeldsen, Marcus Helligkilde, Niklas Nørgaard Møller, Oliver Hundebøll, Martin Leth Simonsen, Christoffer Bring og John Axelsen.

V Sport Golf sender alle fire dage fra kl. 6.30.

Foto: Getty Images

Forrige artikelTirsdagsanekdoten om Aramco-ambassadører
Næste artikelMartin Leth Simonsen forrygende fra start
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.