Usædvanligt mange af de 156 spillere, der starter i US Open, har en vinderchance, og bookmakerne undervurderer – endnu – nogle af dem

Det er endelig gået op for spillere og bookmakere, at Tiger Woods ikke vinder majors automatisk, så før US Open på Shinnecock Hills er hans odds 22-1 … så nu vinder han såmænd nok. *

Der er andre, som bookmakerne slet ikke tror på, og vi må minde om, at vi før Masters gav læserne Patrick Reed som et af de bedste bud, hvis man skulle tjene anstændige penge. Han gav da 66-1!
Vinder Ian Poulter denne gang, giver han 150-1, og med den stigende form, han har vist, er det absolut ikke udelukket.

US Opens baner er altid valgt, så der er stor risiko for en katastrofe eller to under vejs, og det betyder, at man skal se efter de ’grinders’, der formår at afværge den slags og altid få bolden i hul på en eller anden måde, fx i par i stedet for som dobbeltbogey.
Det er derfor, at Kiradech Aphibarnrat kan risikere en dag at vinde en major ud af det blå, for det er en evne, han har i en sjælden grad.
Hvad med Lucas Glover, som har vundet en enkelt gang? Ham tror vi ikke på, for når han ikke spiller ordentligt, får han bank af sin kone, som for nylig blev afhentet af politiet efter sådan en episode. Man tror ikke sine egne øjne og ører.

Favoritterne
Hvem er da de rigtige favoritter?
Dustin Johnson til 21-2, Jordan Spieth 12-1, Rory McIlroy 14-1, Justin Thomas 15/1, Jason Day 18-1, Rickie Fowler 37/2 og Jon Rahm 20-1 er de aktuelt hotte navne.
Titelforsvarende Brooks Koepka har været skadet, og selv om han er klar igen, giver han kun 33-1, og det giver også Hideki Matsuyama, som, har jeg svoret på, vil vinde en major en dag. Jeg er træt af at gentage det, men hans odds er ved at være udmærkede.
Lad os tage nogle flere: Justin Rose 28-1, Sergio Garcia 33-1, Sergio Garcia 33-1, Phil Mickelson og Henrik Stenson 40-1, de to sidstnævnte også en gardering værd. Det er såmænd også Tommy Fleetwood 50-1 og Alex Noren 66-1.

Thorbjørn er med
Ovenpå turneringssejren ved Italien Open, spillede Thorbjørn Olesen kvalifikation til U.S. Open på Walton Heath. Og den gode form fra Italien holdt ved, for Thorbjørn blev nr. 12, og da de 14 bedste kvalificerede sig, så har vi dansk deltagelse på Shinnecock Hills.
*Odds i denne artikel er et gennemsnit af flere tjenester på det tidspunkt, den blev skrevet

 

 

Forrige artikelJack Nicklaus tror på Tiger Woods
Næste artikelSønderjyllands Golfklub giver hemmelig jubilæumsgave
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.