På LPGA Tour ligger Emily Kristine Pedersen og Nanna Koerstz Madsen side om side på delt 70. plads i par i Founders Cup, i Myrtle Beach Classic på PGA Tour er Thorbjørn Olesen nummer 67 i par, og i PGA Tour Champions’ majorturneringen Regions Tradition nåede Thomas Bjørn kun 11 huller inden spillet blev suspenderet. Han er 1 over par og på delt 55. plads.

Dermed skal alle fire danskere, der spiller i USA i denne uge i første omgang have fokus rettet på cutgrænsen i anden (og resten af første) runde.

Hos kvinderne fører Rose Zhang i -9, 2 slag foran Madelene Sagsström. Nelly Korda kan sætte rekord og vinde for sjette turnering i træk. Hun er på delt 18. plads i 3 under par.

Beau Hossler og Robert MacIntyre deler føringen i Myrtle Beach i 7 under par, mens Chris DiMarco og Padraig Harrington begge er 7 under efter 13 huller i Regions Tradition.

Ugens største turnering har ikke dansk deltagelse. Wells Fargo Championship på Quail Hollow er en Signature Event med øgede pengepræmier og ekstra point, og her har Xander Schauffele lagt sig i front i 7 under par. Det er 3 slag bedre end Collin Moricawa, Rory McIlroy og svenske Alex Noren.

Det er værd at bemærke hvor svenskerne gør det på de forskellige tours rundt omkring i verden i øjeblikket. Næsten hver eneste turnering, uanset tour, har svenskere med i topstriden i dette forår. Vores naboer har oplevet en lille bølgedal i forhold til tidligere, men synes på vej tilbage.

Foto: Getty Images

Forrige artikelGøth blandt otte på delt førsteplads
Næste artikelRasmus Neergaard nr. 2 i Spanien – Nicole Broch Estrup nr. 9 i Korea
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.