Bryson Dechambeau vandt Omega Dubai Classic knusende med scoringsrekord -24, mens Thorbjørn Olesen måtte nøjes med en delt ottendeplads.

Den 25-årige amerikaner, der førte før sidste runde, spillede overdådig golf med sin bedste runde i turneringen, 64 slag, så hans forspring i slutstillingen var syv slag, og nu kan vi forudse, at hans videnskabelige approach til golf vil danne skole.

Matt Wallace tog et nyt, imponerende skridt mod toppen med sin andenplads i -17, mens der var mangedelt tredjeplads mellem sidste års vinder Li Haotong, Paul Waring, Ian Poulter og Sergio Garcia i -16.

Thorbjørn Olesen havde en sej dag, hvor han, mens det regnede omkring ham med birdies, stadig var i par efter 12 huller. Heldigvis blev der tre birdies på banens sidste tredjedel, og dermed kneb han sig lige med i top-10 på en ottendeplads, som han delte med otte andre, bl.a. Ernie Els og Lee Westwood.

Det var ingen stor danskerdag. Thomas Bjørn gik dog i -3 ligesom Olesen, og heldigvis kom Lucas Bjerregaard under par med birdie på 18, så de to blev delt nr. 29 i -10. Da denne placering såvel som 38. pladsen var nidelt, betød det umådeligt meget for Bjerregaard i kampen om de point til verdensranglisten, som der var til top-49.

Joachim B Hansen så ud til at være på toppen, da han efter syv huller lå i -3 og samlet i -9. Så gik dampen af ham, og da han fik bogey-dobbeltbogey på 15-16, sluttede han dagen i +2 og turneringen som nr. 61 i -4.

Forrige artikelRose sikkert i front
Næste artikelJustin Rose vandt på Torrey Pines
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.