Den tidligere badminton-stjerne Thomas Stuer-Lauridsen arrangerer i dag luksuriøse golfrejser og derfor har han haft nogle vilde golfoplevelser

Thomas Stuer-Lauridsen begyndte at spille golf mens han stadig var aktiv på badmintonbanerne, men det var først da han i 1993 flyttede til London, og boede der i 10 år, at han for alvor blev vild med golf. Dengang havde han den ene topbane efter den anden at spille på, og han blev god til golf – rigtigt god.
I 2003 vendte han hjem til Danmark for at etablere sit firma Golf Business Partner, som blandt meget andet arrangerer eksklusive golfrejser rundt omkring i verden, til baner, hvor ikke alle kan få adgang.

Min første golfrejse var til…
– Det var til Spanien. Den helt klassiske tur med tre andre gutter til Marbella i en uge, hvor vi spillede alle de gode baner.

Min bedste golfrejse var….
– Det var uden tvivl for tre år siden, hvor jeg havde en gruppe med til Masters, og hvor Morten Andersen (tidligere stjerne i Amerikansk fodbold, red.) og jeg havde to dage sammen på Augusta National, hvor vi både spillede selve banen og par3-banen.

Min næste golfrejse skal gå til…
– Planen er at vi er otte gutter, der tager til Rosapenna i Irland og spiller to gange 36 huller på to dage 2. august. Der er åbnet en ny bane, som Tom Doak har redesignet og det er lidt en forberedelses ekskursion, hvor jeg skal se om det er et sted jeg skal arrangere rejser til. Allerede 8. august tager jeg med en gruppe til Old Head og Adare Manor, så jeg skal en del til Irland og det er et af de steder jeg holder mest af.

Mit yndlings-golfrejseland er…

– Det er nok Irland, når jeg ikke skal rejse så langt. Der er en stor variation af baner, og jeg holder meget af at spille linksgolf. De har alle slags linksbaner derover, fra en vild banen som Old Head til klassiske, flade links baner. Jeg er ikke så vild med inlandslinks. Det skal være den ægte vare, ude ved havet.

Peachtree er favoritbanen
Min værste golfrejse var…
– Åh, jeg synes ikke der er så mange dårlige oplevelser. Men ok, der var engang hvor jeg havde ladet en ven booke starttider på Valderrama, og så bookede han dem til en dag for tidligt. Han har ikke fået lov til at lave bookinger siden.

Det har jeg altid med når jeg rejser…
– Da jeg spillede badminton, havde vi jo altid rugbrød og Faxe Kondi med når vi rejste til Asien, men siden da synes jeg ikke at jeg har nogen specielle ting, jeg altid har med. Det er blevet nemt at rejse og man behøver ikke at medbringe noget særligt.

Min yndlingsbane er…
– Altså, det er jo svært at komme uden om Augusta National. Det er helt klart den største oplevelse, men jeg har et særligt godt forhold til Peachtree i Atlanta. Den er designet af Robert Trent Jones Sr. Og Bobby Jones i fællesskab, og er vel Atlantas svar på Augusta. Jeg elsker det sted, og er så heldig at komme der tit med grupper når vi er i USA. Det er en meget privat klub, men sådan lidt understated. Klubbens logo er for eksempel meget diskret, men folk, der har været på Peachtree ved hvordan deres logo ser ud og det aftvinger respekt når man har været der.

DEL
Forrige artikelVildt millimeter drama i USA
Næste artikelTag med til Skåne
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.