Måske var det koldt og blæsende, og nok var der færre tilskuere til Made in Denmark i år, men det blev en ny fornem golfturnering, hvor der var smæk for skillingen til det sidste, så man glemte at være trist over, at der ikke var danskere med i toppen.

Østrigeren Bernd Wiesberger, der har været skadet og ude af form, stillede bl.a. til start, fordi han mener, at det skal man gøre mod Flemming Astrup pga. hvad han gør for spillerne, tilskuerne og hele turneringen. I farten kan vi konstatere, at Wiesbergers direkte modstander, skotten Robert McIntyre, sagde næsten det samme, da han på direkte tv blev interviewet på banen.

Wiesberger og den kun 22-årige, venstrehåndede McIntyre gav hinanden en forrygende duel, hvor østrigeren tre gange blev indhentet efter have været hhv. tre, to og et slag foran, før skottens drive out of bounds på 17 afgjorde – og dog – for Wiesberger havnede i sivene på 18 og måtte droppe ind på banen, mens McIntyre var tæt på at hole et birdieputt for omspil.

Wiesberger vandt i -14 med et enkelt slag og kunne lade sig hylde med  det smukke Georg Jensen-trofæ.

Romain Langasque blev nr. 3 í -11, mens der var femdelt fjerdeplads til Chris Paisley, Paul Dunne, Oliver Wilson, Pablo Larrazábal og Max Schmitt i -9.

Jeff Winther var for anden gang dagens dansker, da han gik i -5 og sluttede flot af med en bag-9 i -4 – birdies på 11-14-16-18(!). Kortvarigt var han fremme tæt på top-10, men søndag var scoreforholdene gode, og til slut blev det til en 18. plads i -5.

Lasse Jensen sluttede pænt af på bag-9, men gik runden i par og blev nr. 33 i -3. Mathias Gladbjerg nød tydeligt at spille med, og sikke et scorekort, han kunne fremvise: Seks bogeys, men syv birdies! Samlet blev han nr. 55 i +3, Morten Ørum Madsen blev nr. 60 i +4, mens Martin Leth Simonsen ærgerligt sluttede i +6 som nr. 66.

Made in Denmark 2020 spilles 21-24. maj, igen på Himmerland, og her hører den hjemme. Der er normalt intet i vejen med vejret på dette tidspunkt af året. Vi håber, at vejr, tilskuere og danske toppræstationer er tilbage om et år, men der var intet i vejen med den netop afsluttede udgave, hvis vi tænker på golf mere end fest.

Feltet var flot, forholdene gjorde turneringen til en virkelig test, og der var spænding om sejren til sidste slag.

Forrige artikelWiesberger fører Made in Denmark – Rs. Højgaard gør det pænt i Tjekkiet
Næste artikelTirsdagsanekdoten med alpepigen Heidi
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.