Lasse Jensen er Danmarks trøst som delt 15 i -3 og eneste danske spiller under par. 18. hul er fortsat dansk problem.

Med en runde i -2 spillede Lasse Jensen sig 15 pladser frem i Made in Denmark, hvor han er bedste dansker, som han var det som nr. 7 i slutstillingen i 2014. Der er ikke så langt frem, så en god slutrunde kan være vigtig i vejen tilbage til fuldt kort på European Tour.

Martin Leth Simonsen og Jeff Winther sluttede begge med dobbeltbogey på 18. hul, der har været usædvanlig hårdt ved danskernr. 17 danskere spillede det i +11 i begge de to første runder, og i dag spillede fem danskere det i +5. Thorbjørn Olesen havde ligget flot efter to runder, hvis han havde kunnet skippe de to triple bogeys på 18.

Simonsen og Winther deler aktuelt 35. pladsen i par, mens Mathias Gladbjerg og Morten Ørum Madsen er delt 66 i +4. I anden runde fik Gladbjerg den eneste birdie, en dansker har opnået på 18.

I toppen har en ny østriger taget over. Bernd Wiesberg (billedet) fører i -9, efter at han var en af de fire, der tæmmede den krasse vind godt nok til at komme rundt i -4. Et slag efter ham ligger Robert McIntyre, Skotland, mens Max Schmitt, Tyskland og Matthias Schwab, Østrig deler tredjepladsen i -7.

Der er lidt færre tilskuere end de første år, og det har vejret og de danske præstationer nok ført til, men stor fest er der alligevel, så der kan være grund til at bestemme sig for at være med til afslutningen søndag og måske heppe Lasse Jensen godt frem i top-10.

Et hurtigt blik til Challenge Tour i Tjekkiet, hvor Rasmus Højgaard gik anden runde i -1. Flot i betragtning af, at han fik en spand koldt vand i hovedet på andet hul, der indbragte en tripel bogey. Han ligger nu som nr. 9 i -8, mens Ross McGowan fører i -15.

Forrige artikelPortræt af golfspilleren Sergio Garcia
Næste artikelWiesberger vandt nervepirrende finale
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.