Den spanske golfspiller Sergio Garcia Fernández er født 9. januar 1980 i Borriol, Castellón i Spanien. Den mindre by er placeret omkring 10 kilometer fra den større by Castellón og har en rig historie, der går tilbage til de romerske tider. Udover historie er byen også kendt for byens golfbaner.

Garcia lærte at spille golf i en alder af tre af hans far, der var professionel golfspiller i byen. Da Garcia var 12 år vandt han sit første klubmesterskab og fire år senere, satte han rekorden som den yngste spiller i European Tour event i 1995 Tuerespaña Open Mediterranea (rekorden blev dog brudt senere af Jason Hak i 2008).

Han fortsatte sin succes og blev den yngste til at vinde European Amateur i 1995 og fulgte igen op på sin sejr med flere sejre i Boys Amateaur Championship i 1997 og The Amateur Championship 1998.

Professionel karriere

I 1999 blev Garcia professionel. Han fik hurtigt en verdenskendt anerkendelse, da han gik op imod Tiger Woods i 1999 i PGA Championship, hvor han endte som nummer to (men meget tæt på Woods), og sidenhen har der ikke været meget god luft i mellem de to, hvor et åbent rivalskab er blevet gjort klart af dem begge.

Kort efter PGA Championship blev han den yngste spiller til at konkurrere i Ryder Cup.

Da Garcia først blev professionel, havde han en utraditionel metode og blev sammenlignet med Ben Hogan. Senere hen (i 2003-sæsonen) vendte han sig mod en mere konventionel metode, hvorfor han modtog kritik for sit sving og har flere gange måtte lytte til folk, der råbte ”Ram nu bolden Sergio”.

Han udtalte senere at: ”Mit sving virker for mig, så hvorfor skulle jeg ændre det? Jeg foretrækker et naturligt sving og spille ganske godt – fremfor et perfekt sving og så ikke spille godt.

Foto: Wikimedia

Udenfor golfbanen

Når Garcia ikke befinder sig på golfbanen, har han udtalt, at han har en passion for en anden sport – nemlig poker. Det er ikke helt tilfældigt, at han finder interesse i både golf og poker, da Garcia ser dem indeholde mange af de samme elementer.

Garcia har deltaget i flere pokerturneringer, når hans golfkalender har tilladt det. Men han er især ofte en del af “El Niño” – også kendt som – PCA (PokerStars Caribbean Adventure) – en turnering der ofte bliver spillet i starten af året.

I 2017 blev han forlovet med Golf Channel-reporter Angela Atkins, og 14. marts 2018 blev han far til deres datter, Azalea. Hun er døbt efter de berømte blomster, der er på Augusta Nationel golfklub.

Han er også præsident for hans hjembys fodboldklub CF Borriol, men han har fast bopæl i både Borriol, Orlando i Florida og Crans-Montana.

Højdepunkter og 2019

Når Garcia ser tilbage på sin karriere, sætter han især kryds ved år 2002, hvor han vandt Mercedes Championship, og år 2004, hvor han vandt EDS Byron Nelson Championship og Buick Classic (for anden gang). Derudover vendte Garcia tilbage til Ryder Cup og deltog (udover 1999) i 2002, 2004, 2006, 2008, 2012 og 2014.

I februar i år blev Garcia diskvalificeret fra Saudi International i European Tour for at ødelægge græstæppet i vrede.

Han trådte dog senere frem og undskyldte for episoden: ”Jeg respekterer beslutningen om diskvalifikationen. I ren frustration beskadigede jeg et par greens, hvilket jeg gerne vil undskylde for. Jeg har informeret mine kolleger og medspillere om, at det aldrig vil ske igen”.

I marts blev han igen involveret i en kontrovers under WGC-Dell Technologies Match Play med Matt Kuchar, hvor han endte med at tabe til Kuchar, efter at han mistede sit temperament igen og dermed afslørede, at han stadig har problemer med at kontrollere sine udbrud.

Garcia har dog stadig en aktiv golfkarriere og – kontroverser eller ej – så kan man ikke se forbi Garcias talent for golf, der sikkert vil bringe ham tilbage til golfbanen igen og igen.

Forrige artikelFem klarede danske cuts i Made in Denmark
Næste artikelWiesberger fører Made in Denmark – Rs. Højgaard gør det pænt i Tjekkiet
Golfbladet.com
Golfbladet er Danmarks største golfavis, som nu også tilbyder et digitalt univers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser samt anmeldelser af udstyr, baner og rejser.