Thorbjørn Olesen, Lucas Bjerregaard, Søren Kjeldsen og Joachim B. Hansen er ude, men til gengæld gik det langt fra så frygteligt, som det så ud en overgang fredag formiddag. Fem danskere avancerer til weekenden, men overraskende nok kun en enkelt med fuldt kort, Jeff Winther i -2 som nr. 22.

De øvrige fire er: 11. Martin Leth Simonsen -3. 31. Lasse Jensen og Mathias Gladbjerg (billedet) -1. 62. Morten Ørum Madsen +1.

– Jeg har spillet meget fint i dag, konstaterede en glad Martin Leth Simonsen.

– Rigtig godt, og jeg kunne egentlig let have fået en endnu bedre score, og det lyder måske mærkeligt, når jeg nu er så langt fremme. Jeg havde et enkelt dårligt drive, der kostede en dobbeltbogey på 13, hvor jeg tre gange havde misset birdieputts på de foregående huller, men jeg vidste, at hvis jeg blev ved med at give mig selv birdiechancer, ville nogen af dem rulle i.

Spurgt om en årsag til sin store fremgang i år svarede han, at det måske skyldes, at han er blevet far, så golfen ikke er det eneste i hans tilværelse.

Lucas Bjerregaard fastslog, at han ikke havde spillet i den hårde blæst.

– Det havde jeg egentlig heller ikke i sidste uge, men da blæste det heldigvis ikke lige så meget.

Frederikshavneren holder nu en, måske to, ugers pause. Det afhænger af, om han kommer ind i Canadian Open, før han skal spille US Open.

Det var skønt at se Morten Ørum Madsen videre. Han har kæmpet hårdt med det psykiske og har brug for en succesoplevelse som denne.

I toppen finder man halvvejs i turneringen Mathias Schwab -8 foran Alejandro Cañizares -7. Samme score er Romain Langasque i med to huller tilbage. Derefter følger Alvaro Quiros og Robert Mcintyre -5.

Thorbjørn Olesen og Lucas Bjerregaard sluttede i +3 som 94, Nicolai Højgaard som 111 i +4, Nicolai Kristensen i +5 som 122, mens Anders Hansen og Joachim B. Hansen sluttede i +6 som nr. 127.

Et hurtigt kik til andre turneringer: Rasmus Højgaard ligger nr. 3 på Challenge Tour i Tjekkiet, et slag bag de to førende, og Emily Pedersen har klaret cuttet på yderste mandat på LET. Næsten halvvejs gennem anden runde på web.com Tour ligger Sebastian Cappelen nr. 6, så der er andet end Made in Denmark at holde øje med.

 

Forrige artikelHurra for Jeff Winther
Næste artikelPortræt af golfspilleren Sergio Garcia
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.