På et tidspunkt af formiddagen tegnede det til, at Danmark ikke fik en eneste spiller med i finalerunderne. Mathias Gladbjerg var eneste mand på den rigtige side af cuttet, og han var ikke startet endnu under de gruelige vejrbetingelser: Voldsomme byger og konstant hård vind.

Nicolai Højgaard fik seks bogeys på de første syv huller. Anders Hansen spillede et af de værste huller under en ubarmhjertig byge. Søren Kjeldsen kurede nedad, og Thorbjørn Olesen startede skidt, kom tilbage, men fik for anden gang triple bogey på 9.

Men så var der Jeff Winther! Han gik første runde i +2 under dårlige betingelser, men under endnu værre spillede han for at få så mange pars som muligt, og pludselig var der birdies som bonus. Da han fik birdie på 17, lå han i -5 for dagen. 18. hul har været så mange danskeres bane, så da hans andet slag så ud til at gå i vandet, lød der et gisp fra tilskuerne. Bolden var imidlertid ‘kun’ dybt begravet i mudder blandt siv, og det lykkedes at slå den kulsorte bold op tæt på green og være centimeter fra at hole par-chippet.

-4 og et avancement på det tidspunkt på 83 pladser, men mon ikke han i eftermiddagens løb rykker langt frem i top-20?

Morten Ørum Madsen kom rundt i par og ligger netop nu nr. 72 i +1, men igen … mon ikke det rykker til de 65 og lige, der klarer cuttet?

For tiden er eftermiddagsholdet på banen, og Lasse Jensen har fået en flot start med to birdies og ligger sammen med Gladbjerg i -1, efter at sidstnævnte har fået en bogey. Bjerregaard har fået to tidlige bogeys, så det kan bliver nervepirrende at se, om hverken Olesen, som er ude, eller Bjerregaard klarer sig. Martin Leth Simonsen er inden for cuttet i par efter to huller, og så ved man aldrig med Joachim B. Hansen, men netop nu ligger han efter tre huller samlet i +3.

Det tegner til det laveste antal danskere nogensinde i finalerunderne. Skal vi så være glade over, at det er, fordi feltet er det stærkeste til dato?

Forrige artikelHul 18 var dansk skæbnehul
Næste artikelFem klarede danske cuts i Made in Denmark
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.