Mange danske spillere gjorde det længe godt på første runde af Made in Denmark, men få af dem slap helskindet rundt i den barske blæst eller klarede at læse den drilske green på 18. hul.

Såvel Lucas Bjerregaard som Thorbjørn Olesen lå under vejs i -3, Olesen endda før sit sidste hul (ja, 18), men begge sluttede til slut i par.

I stedet blev de bedst placerede danskere som nr. 30 i -2 Mathias Gladbjerg og den 18-årige Nicolai Højgaard (billedet), der lå i +1 efter 12 huller, hvor hans putter ikke havde gjort, som han ville. Så fik han styr på den og dermed birdie på de næste fire huller. Ikke mindst imponerende på hul 16, hvor hans putt var grimt nedad bakke med knæk undervejs.

Han fik bogey på 17, men var meget uheldig med ikke at få en af dagens få birdies på 18. Han var naturligt glad efter runden og kan håbe på, at morgenens betingelser også fredag er bedre end eftermiddagens.

Veteranen Anders Hansen profiterede af såvel kunnen som erfaring, da han gik i -1 og ligger som 47, méns Nicolai Kristensen, Martin Leth Simonsen og som nævnt Olesen og Bjerregaard ligger i par som nr. 69. Morten Ørum Madsen, Joachim B. Hansen og Lasse Jensen ligger som 86 i +1, Jeff Winther som 107 i +2, Christian Gløet og Søren Kjeldsen som 123 i +3.

Stillingen viser vejrligets indflydelse. Alle de fem, der fører i -5, var ude i formiddagsholdet: Paul Waring, Alejandro Cañizares, Edoardo Molinari og Tom Murray.

Det hele bliver måske vendt om fredag, hvis forholdene bliver de samme.

Forrige artikelBlæsten går frisk over Himmerland
Næste artikelHurra for Jeff Winther
Svend Novrup
Som mangeårig golfjournalist har Svend Novrup pulsen på livet i golfklubberne. Svend dækker golfturneringer i ind- og udland, og dækker også rejser og baner. Svend elsker historien bag alle emner, og er leveringsdygtig i spændende historiske artikler.