Dustin Johnson vandt på PGA Tour. Danske mestre i 2 generationer kåret i Hørsholm og PGA dominans i VejleMatchen.

Dustin Johnson trak sig sejrrigt ud af Travelers Championship efter en spændende finale, hvor han først indhentede og overhalede den førende Brendon Todd, og siden var lige ved at sætte det hele over styr igen til sidst.

Mens Todd, der hele ugen havde havde været sikkerheden selv og puttet som var det Vorherre selv der førte staven, fik aldrig rigtigt gang i runden, og da han endelig lavede en fejl var det en af de dyre. Triple-bogey på 12. hul, efter en masse tummel omkring green, og så var han ude af kampe. Det blev til yderligere to bogeys på vejen ind og +5 for dagen og en 11. plads.

Johnson slog out på 13. hul, og faretruende tæt på vandet på 15., fik bogey på 16. hul, men reddede sig hjem i -19, lige præcis et slag bedre end Kevin Streelman, der ikke kune levere flere birdies efter 13. hul. Mackenzie Hughes og Will Gordon delte tredjepladsen i -17, og især for Gordon var det et lille eventyr. Han har ikke kategori til hverken PGA Tour eller Korn Ferry Tour, men blot til third level touren i Canada, som er aflyst resten af sæsonen. Nu har han pludselig en non-members status, der formentlig er god nok til at sikre ham et kort til næste års PGA Tour.

Danske mestre

Herhjemme blev der afviklet danske mesterskaber for 2 generationer i Hørsholm Golfklub. I den stærke far/søn-række blev det Christian (far) og Mads (søn) Langkilde fra hhv. Simon’s og Furesø Golfklub, der var i fornemme -6 for de to runder foursome. Det var tre slag bedre end Jonathan (søn) og Jacob (far) Gøth-Rasmussen, som repræsenterer hhv. Søllerød og Albertslund, men også stadig er medlem af og PGA-træner i Helsingør.

I Mixed-rækken sluttede tre par lige i +10. Tina (mor) og Rasmus Broholt Lind, Odder, vandt omspillet foran Camilla (datter) og Kurt Nielsen (far), Fredericia/Aalborg og Emilia (datter) og Peter Trend Poulsen (far) fra Dronninglund.

I Eliteturneringen VejleMatchen (foto nederst) blev det to PGA-medlemmer, Nicolai Nøhr Madsen, Hillerød (-15) og Emil Søgaard, Silkeborg-Ry (-8), der tog topplaceringer med Martin Kamp, Gyttegård (-7) på tredjepladsen. Damerækken blev en intens affære, hvor tre spillere; Linette Holmslykke, Vejle, Fie Kjærgaard Olsen, Hillerød (begge PGA proer) og Rikke Svejgaard Nielsen, Kolding, alle sluttede i +7. Linette vandt på tredje omspilshul.

Fotos: Getty Images og Vejle Golf Club

 

Forrige artikelTodd søger sæsonens tredje sejr
Næste artikelTirsdagsanekdoten på HimmerLand
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.