Robert Kristensen alias Bobby the Pro fejrer 40 års jubilæum på Himmerland Golf & Spa Resort.

”Det er Bobby The Pro…..” Stemmen er mild og blød. Venlig og imødekommende. En af den slags stemmer man straks tænker er som skabt til at lave radio.
Radio har Robert Kristensen, som er Bobby The Pro’s rigtige navn, vistnok aldrig lavet. Men han har brugt fløjlsstemmen så rigeligt gennem de seneste 40 år som Head pro på Himmerland Golf & Spa Resort. Og netop det enestående jubilæum, der markeres 4. april, er årsagen til at vi har Bobby The Pro igennem på telefonen.
40 år det samme sted. Det er lidt af en bedrift?
– Ja, men ved du hvad. Det er jo simpelthen verdens bedste arbejdsplads. Det har én lang fornøjelse at være med hele vejen igennem. Helt fra den første bane åbnede i 1980 og frem til i dag, hvor der stadig sker noget nyt heroppe hele tiden. Jeg nyder at være en del af det,” siger Robert, der til december fylder 67 og dermed officielt kan kalde sig ’pensionist’.
Men det kommer vel ikke til at ske, vel?
– Jeg har aldrig haft en formel kontrakt. Vi har altid aftalt fra år til år hvordan vi kører videre, og jeg har fået besked om, at sådan vil det fortsat være. Jeg kommer til at gå på lidt nedsat tid. Hvor meget nedsat tid, det vil tiden vise. Men jeg har rigtigt meget lyst til også at have lidt tid til mig selv, og til at spille noget mere golf. Derfor er der ingen tvivl om, at jeg kommer til at arbejde mindre, men jeg håber ikke at jeg bliver sendt på pension. For det her arbejde er jo meget mere end et arbejde. Det er en livsstil, og jeg vil aldrig kunne undvære at være her.

Den gamle skole
Da jeg sidst interviewede Robert Kristensen var det også i forbindelse med et jubilæum, men til vores begges store overraskelse ikke 30 års jubilæet, men 25 års jubilæet. Det er altså 15 år siden.
– Det er lidt vildt. 15 år? Ja, tiden går hurtigt i godt selskab. På det personlige plan er der egentlig ikke sket så meget på de 15 år. Men der er virkeligt sket meget omkring heroppe. Dengang var hotellet vist lige blevet bygget, men siden har man jo udvidet og udvidet. New Course blev omlagt, så vi havde en bane at spille Made in Denmark på, og Made in Denmark har i det hele taget betydet utroligt meget for stedet. Jeg synes jo, at Made in Denmark hører hjemme i Himmerland, og det var også i Lars Larsens ånd, at det skulle være sådan. Om det fortsætter i Himmerland fremover er ikke til at sige, men jeg håber det.
Som golftræner er ’Bobby’ af den gamle skole. Hans far var den legendariske Henning ’Sprinter’ Kristensen fra Københavns Golfklub, og han gav sine træningsteorier videre til sønnen.
– Også på det område er der sket en rivende udvikling i min tid. Nu har vi fået Trackman, og alt hvad det kan give af hjælp i undervisningen. Men jeg er stadig meget af den gamle skole, der beder folk om at ’stritte med røven’ og ’stikke den et golfsving’. Jeg bruger Trackman, men den gamle metode fungerer nu stadig meget godt, siger han.

Sidste år tiltrådte Jonas Jensen som PGA pro i Himmerland sammen med Bobby, og han er en ung mand med styr på alt det moderne teknik. I dag er de kun de to fast tilknyttet træningscentret, men når der er arrangementer og uge-kurser henter de assistance ind. Gennem årene har en lang række proer suppleret Bobby i Himmerland og alle har de fået én særlig udfordring; de har skullet synge! Kan Jonas synge?
– Han er ved at komme efter det, og det vigtigste er, at han tør gøre det, siger Bobby, som ved siden af golfen gennem hele sit liv har haft musikken som en hobby og trofast følgesvend. En væsentlig del af del unikke Himmerland-stemning, som er meget svær at beskrive, er blandt andet at Bobby elsker at synge for gæsterne og efter en lang dag med golfkursus, er aftenerne med Bobby for fuld udblæsning med hans Elvis-repertoire, noget af det, der får folk til vende tilbage til Himmerland igen og igen.
– Der var engang en gruppe der sad i restauranten og kommenterede at ’der kommer ham, der synger’ da jeg kom fordi. Det er jo meget sjovt, siger Bobby the Pro.

DEL
Forrige artikelSkovbo ligner et guldaldermaleri
Næste artikelEn bid af Himmeriget
Avatar
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.