Øen er lille, men ikke desto mindre er der to helt store personligheder, der har sat sine markante spor på den portugisiske ø-perle, Porto Santo, i Atlanterhavet. Vi skal helt tilbage til 1400-tallet for at hilse på Porto Santos mest berømte indbygger, opdagelsesrejsende Christoffer Columbus, der boede her i sine unge dage. Det siges, at Columbus blev inspireret til sin opdagelsesrejse mod vest, efter han på Porto Santos strande fandt plantefrø og tømmer, som var hidtil ukendt i Europa.

Hopper vi godt et halvt årtusinde frem i historien til 2004, kunne Porto Santo byde velkommen til øens nye stolthed – golfbanen, som golflegenden Severiano Ballesteros nåede at designe inden sin død. Seve, som han kaldtes i daglig omtale, vandt gennem sin karriere over 90 internationale turneringer of betragtes af mange som den største golfspiller, Europa nogensinde har haft.

Golfbanen på Porto Santo var den første i Portugal, som Seve designede og efter sigende også den bedste. Et sandt mesterværk med harmoniske hulforløb. Banen er kendetegnet ved to adskilte områder, den sydlige del, spækket med små søer, som kræver et langt og præcist spil, mens den nordlige del bliver mere barsk med kuperet terræn og bratte klippeskrænter.

Den grønne golfbane står i perioder i skarp kontrast til det ellers rå og ret golde landskab, der præger Porto Santo. Golfbanen vedligeholdes med bæredygtigt via kunstvanding med renset spildevand for at minimere belastningen af miljøet.

Det vestjyske rejsebureau Primo Tours startede som det første charterselskab i 2015 med at sende danske golfturister til Porto Santo, og det blev startskuddet på en kæmpe succes. Hver sæson valfarter mere end 2.500 danske golfentusiaster til den portugisiske ø. Udover det milde klima og den udfordrende golfbane, har det unikke koncept, Ø-All Inclusive, været banebrydende for succesen. Hovedparten af de danske golfturister bor nemlig på hoteller, hvor Ø-all Inclusive er gratis med i opholdet og giver fri adgang til både golfbane, tennisbane, spacenter, cykelleje og gratis guidede vandreture.