Foursomes endte med to point til hver side, så Europa fastholder fire points forspring.

LE GOLF NATIONAL: Efter fredagens clean sheet, kunne man håbe på, at de præcis samme europæiske par kunne gentage den totale succes og sætte USA helt skakmat inden singlerne.

Sådan gik det ikke helt, for USA’s fire par var godt klar over, at der skulle point på kontoen for at holde liv i matchen, men det var kun de to af dem, der formåede at levere varen.

Bubba Watson/Webb Simpson så skidt ud fredag, men var langt bedre lørdag, hvor de var foran fra start til slut mod Garcia/Noren, som til gengæld ikke havde samme styrke som fredag. Det var ikke rigtigt skarpt, illustreret med skræmmende tydelighed, da de kun formåede at dele par3-hullet 2., selvom USA slog to bolde i vandet. Hullet blev delt med triple-bogeys! Det er aldrig sket før i Ryder Cup-historien. Watson/Simpson vandt tre i træk fra 6. og trak afgørende fra. I sidste ende vandt USA matchen 3&2 efter en solid præstation.

Stensikre Stenson

Rose/Stenson var igen først ude, men tabte 1. hul til powerparret Johnson/Koepka, verdens nummer 1 og 3. De fik dog udlignet på 4., kom foran på 8. og holdt solidt fast derefter. Det var dog en tæt match hele vejen. Koepka slog den helt tæt på på 15. så der kun var ét hul i forskel med tre at spille. Stenson måtte sænke en neglebider på et par meter på 16. for at dele hullet, og sænkede endnu en på 17. for par og sejren, der blev på 2&1.

Francesco Molinari/Tommy Fleetwood har været totalt uovervindelige og bragte sig 5 up efter 9. huller mod en tydeligt træt og slidt Tiger Woods og Bryson DeChambeau, der var uheldig med et par putts i starten og aldrig rigtigt fandt sig til rette. Dechambeau har spillet to foursomes med levende legender og er blevet revet rundt i dem begge. En skidt Ryder Cup-debut. Europa endte med at cruise til en 5&4 sejr. Molinari og Fleetwood er det første europæiske par, der har spillet og vundet alle fire matcher. En fuldkommen fantastisk præstation, og Tommy Fleetwood vil formentlig, selv uanset resultatet i morgen, have spillet sig ind i historiebøgerne som den bedste rookie nogensinde.

Vennerne holdt liv i håbet

I den sidste match kom Ian Poulter/Rory McIlroy hurtigt ud af startblokkene og vandt de to første huller mod Thomas/Spieth, der kun havde nået omkring en halv times pause efter deres fourball-sejr. Der blev spillet et psykologisk spil i den bold, hvor selv korte putts ikke blev givet, og da McIlroy slog sit drive ud af kommunen på 4. hul, så parret måtte notere en triple-bogey, vendte slagets gang. USA vandt fire af de næste fem huller, og kom 3 up efter 11. Putteren var igen ikke Rorys bedste ven og det virker lidt som et lotteri, når McIlroy har putteren i hånden. Poulter holede som sædvanligt et par store putts, men kunne ikke matche Spieth. Som runden skred frem stod det mere og mere klart, at Thomas og Spieth havde lidt mere at spille med, og sejren blev en ganske sikker 4&3. Dermed holdt de to nære venner liv i USA’s håb om at genvinde Ryder Cuppen.

Nu venter vi på at få rækkefølgen af de tolv singler, der slutter Ryder Cup af i morgen fra kl. 12. Her er Thorbjørn Olesen sikker på at komme i spil, og forhåbentlig kan han bidrage med et point til en europæiske sejr, der er kommet ganske tæt på.

For at vinde Ryder Cup trofæet tilbage, skal Europa have 14½ point. Det vil sige, at de skal have 4½ point i singlerne i morgen.

Stillingen er 10-6 til Europa.

Foto: Getty Images.

Forrige artikelSperone er Korsikas golfjuvel
Næste artikelDe 12 singler
Morten Buckhøj
Morten Buckhøj ved alt om, hvad der rør sig indenfor golf. Morten var i mange år bladets udstyrs-ekspert , men er også en fremragende rejse- og baneskribent. Desuden tager Morten gerne kontroversielle emner op og giver dem en saglig behandling. Morten har i mange år arbejdet som golfjournalist, men arbejder også med kulturstof, bl.a. teateranmeldelser.