Den super spektakulære golfbane Sperone, der ligger på den sydlige del af øen lidt udenfor den charmerende by Bonifacio, slår gnister.

Alle 18. huller sætter gode spor i hukommelsen. Man vil især huske de bagerste ni huller, der spiller på klipperne helt ud til det azurblå Middelhav, men de første ni huller skal man ikke kimse ad.
Robert Trent Jones Senior har gjort sit bedste for at give en masse udfordringer i det let kuperet område. Trent Jones Senior har haft ganske meget land til rådighed, og således er de 18. huller udlagt på et 73 hektar stort område med god afstand mellem hullerne. Det giver en herlig oplevelse af at være tæt på naturen uden at blive forstyrret af andre spillere, og netop naturen bliver der hæget om. Sperone har nemlig som den første franske klub i 1999 forpligtet sig til at opfylde nogle særlige miljøvenlige krav i forhold til ”Ecology Unit of the European Golf Association”.

Banedesigneren har desuden sat et solidt aftryk i form af eleverede teesteder og greens, en kæmpe portion bunkers som er strøet ud over hele banen samt nogle store og forholdsvis flade greens.
Der er ganske god plads på alle fairways. Vi mister kun enkelte bolde i de tætte rækker af træer og buske, som omkranser de fleste huller. Rough er næsten ikke eksisterende, men der er masser af andre elementer vi skal vogte os for. Ikke mindst de blinde huller, hvor man typisk lander drivet på en skrånende fairway, og ikke mindst de huller som kræver et solidt udslag for at forcere kløfterne.

Middelhavets Pebble Beach
De første ni huller på Sperone er ganske glimrende. Gedigne og afvekslende golfhuller, men da vi teer ud på de sidste 9 huller kan vi næsten ikke få armene ned af bare begejstring. Hul 10 spiller over en dyb kløft, mens hul 11 falder stejlt og åbenbarer en storslået udsigt til havet.
Hul 12 er et kort par3-hul som spiller langs med havet – det vil sige adskillige meter over vandlinjen – og over en kløft til green, der ligger højt i terrænet. Udsigten er til klipper og små strande er fænomenal, og herlighederne fortsætter på de følgende huller; signaturhullet Hul 16 har sin hvide tee box på en lille tange af klipper, hvor driver slås over vand.
Sperone har fået tilnavnet Middelhavets ”Pebble Beach” takket være de huller der spiller på kanten af de hvide kalk-klipper ud til havet.

Fakta om Korsika
Indbyggere: ca. 300.000
Korsika er 183 kilometer lang og 83 kilometer bred.

Rejsen dertil
Fly fra København via Nice til Ajaccio og derfra i bil til Bonifacio, som er den sydligste region på Korsika.

Forrige artikelEuropa stormer mod sejren
Næste artikelBjørn er tæt på triumfen
Avatar photo
Klaus Hybler er en erfaren journalist og Klaus er ofte på farten når han dækker emner som rejser og baner, men Klaus tager ofte andre emner op, som berører golflivet i Danmark, om det så er i den enkelte klub eller på unions-niveau hos DGU.